Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Opening Kringloopcentrum in Amerongen

Wethouder Elisabeth van Oostrum opende zaterdagmorgen in Amerongen het Kringloopcentrum Goed zo! van de Diaconale Leefgemeenschap van het Zendings-Diaconessenhuis. Het Kringloopcentrum Goed zo! is gevestigd in De Tabaksschuur.
Aart van Kruistum, een van de coördinatoren van dit project, nam het welkomstwoord voor zijn rekening en vertelde over het ontstaan van het Kringloopcentrum.

Wethouder van Oostrum benadrukte de belangrijke functie van het centrum. "De kringloop is een laagdrempelige activiteit waar mensen met zeer verschillende achtergronden zich thuis voelen. De werkzaamheden zijn ook zeer uiteenlopend. Het informele contact met veel mensen biedt kansen voor een groep inwoners van de gemeente om hieraan deel te nemen. De kringloopactiviteit kan uitgroeien tot een project met uitstraling en heeft een positieve uitwerking in de gemeente. De vrijwilligers gaan ongedwongen met elkaar om. Er kunnen nieuwe verbanden ontstaan waarbij mensen ook betrokken zijn bij de zorg en welzijn voor elkaar".

Na overhandiging van een kringloopschaar opende de wethouder het Kringloopcentrum. Het Zendings-Diaconessenhuis is een professionele organisatie die zich sedert meer dan zeventig jaar beweegt op het terrein van Zorg, Welzijn en Dienstverlening.
Zij doet dit vanuit een christelijke achtergrond, met het oog op met name de zwakkeren in de samenleving.

Wethouder Elisabeth van Oostrum in gesprek met een zuster van het Zendings-Diaconessenhuis