Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems geeft organisatie belangrijke impuls met aanstelling nieuwe Operational Manager

Heerlen / Amstelveen, 3 september 2007 - Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, heeft Pieter Offers (39) aangesteld als Operational Manager. Met deze strategische stap wil Morningstar Systems de professionaliteit van de organisatie waarborgen bij verdere groei.

Pieter Offers zal hoofdzakelijk vanuit de vestiging in Amstelveen opereren. Hier wordt hij verantwoordelijk voor business consultancy, programma-management en human resources. "Mijn drijfveer is om een optimale inzet van systemen te realiseren binnen organisaties. Uitgangspunt is niet de implementatie zelf, maar wat de organisatie met die implementatie uiteindelijk wil bereiken. Intern zal ik er bovendien voor zorgen dat Morningstar Systems operationeel op orde blijft, ook bij sterke groei", aldus Offers.

Pieter Offers studeerde Logistiek Technische Bedrijfskunde aan de Technische Hogeschool Rijswijk. Hierna deed hij ervaring op in verschillende ondersteunende, commerciële en kwaliteitsmanagement-functies. Als IT-manager Noord-Europa bij Bureau Veritas heeft hij gedurende vier jaar in een zeer internationale omgeving kunnen acteren. In januari 2001 maakte hij de overstap naar advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Hij heeft daar het samengaan tussen de ICT-afdeling en de toenmalige Interne Dienst begeleid en gaf sindsdien leiding aan deze afdeling.

Offers en Morningstar Systems kwamen al in 2003 tijdens een optimalisatieslag van het documentmanagementsysteem van Pels Rijcken met elkaar in aanraking. In die tijd herkenden ze al geestverwanten in elkaar, wat nog eens werd bevestigd in een CRM-project dat Morningstar Systems recentelijk succesvol verrichtte bij Pels Rijcken. Offers: "In tegenstelling tot veel andere leveranciers doet Morningstar Systems altijd zijn best om iets beters te leveren dan is afgesproken. We hebben dezelfde visie over de rol van ICT binnen organisaties. Elke ondersteunende afdeling, dus ook ICT, behoort zich altijd klantvriendelijk op te stellen en moet volledig aansluiten bij de te leveren producten of diensten van de eigen organisatie. Bij Pels Rijcken opereerde ik vanuit die overtuiging en nu krijg ik bij Morningstar Systems de kans om op dezelfde basis voor meerdere organisaties verbeteringsslagen te realiseren."

René Beulen, directeur van Morningstar Systems, beschouwt Pieter Offers als een belangrijke aanwinst voor zijn organisatie. "We hebben altijd zeer goed samengewerkt, waarbij Pieter opviel door zijn duidelijke visie en zijn constante streven naar innovatie. Bij Morningstar Systems zal hij zorgen voor stabiliteit, flexibiliteit en toekomstvastheid, naast en met mede-eigenaar Marc Gelissen. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze nieuwe Operational Manager klaar zijn om de komende jaren flink te blijven groeien, zonder aan kwaliteit in te boeten."

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de advocatuur en heeft verder klanten in de sectoren petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening. Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amstelveen en Londen (UK). Morningstar Systems was in 2005 Interwoven's Enterprise Partner of the Year en winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004 en 2005. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl


---

Voor redactionele informatie of fotografie (Ref.: 1407): Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com