Gemeente Helden

Enschede, Helden, Nijmegen, Rotterdam en Weert genomineerd voor titel Sportgemeente vh Jaar 2007'

De vijf gemeenten Enschede, Helden, Nijmegen, Rotterdam en Weert zijn genomineerd voor de titel Sportgemeente van het jaar 2007. De verkiezing van de Sportgemeente van het Jaar wordt voor de tweede maal georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De vijf genomineerden scoren het hoogst op de verschillende themas die door een adviescommissie bekeken zijn. De adviescommissie bestaande uit: Mark van den Heuvel, Mulier Instituut, Hans Arends, NISB, Jos Kusters, Alliantie School & Sport en Rick Verelzen van VNG heeft besloten vijf genomineerden aan te wijzen. Een visitatiebezoek moet de doorslag geven.

De gemeenten Enschede, Helden, Nijmegen, Rotterdam en Weert krijgen binnenkort bezoek van de commissie. Om de jury van een goed advies te voorzien bekijkt de commissie het algemene sportbeleid en zal extra aandacht besteed worden het thema van dit jaar Sport en Onderwijs. De jury bestaat uit Johan Wakkie, directeur KNHB, Marcel Sturkenboom, directeur NOC*NSF, Wim Kuyper, lid directieraad VNG, Gert van Driel, voorzitter KVLO en Peter van der Velden, voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten.

Op 26 september zal de jury, tijdens het landelijk Congres van Vereniging Sport en Gemeenten in de Amsterdam ArenA, de winnaar bekendmaken. De winnaar krijgt een cheque die in overleg met de organisatie zal worden ingezet ten faveure van de lokale sport. Tevens ontvangt de winnaar een promotiepakket waarmee de 'Sportgemeente van het jaar 2007' bekendheid kan geven aan de gewonnen titel.

Oosterbeek, 28 augustus 2007

30-8-2007 09:05