Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 3 september 2007

Simpelveld; met gestolen auto uit de bocht

De politie heeft zondagavond een 39-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Heerlen aangehouden. Beiden zaten in een gestolen auto, waarmee zij tijdens een achtervolging door de politie in Simpelveld van de weg raakten.

Nadat agenten rond 21.00 uur de auto op de Beersdalweg in Heerlen door rood zagen rijden, ging de bestuurder er met de auto vandoor. Uiteindelijk vloog de bestuurder op de Rodeput in Simpelveld met de auto uit de bocht. De man die achter het stuur zat en de vrouw raakten licht gewond. Zij werden voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De man bleek geen rijbewijs te hebben. Om na te gaan of hij onder invloed van alcohol was, werd van hem een bloedgroep genomen.

De auto bleek in de nacht van1 op 2 augustus vanaf de Euterpelaan in Heerlen gestolen.

Heerlen; ravage door slippende auto

Zondagmiddag vond er op de Anjelierstraat in Heerlen een aanrijding plaats waarbij drie personenauto's betrokken waren. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De schade was echter aanzienlijk.

De aanrijding gebeurde toen een 20-jarige man uit Hoensbroek waarschijnlijk met een aanzienlijke snelheid had gereden en plotseling krachtig remde. Daarbij verloor de man de controle over zijn voertuig, waardoor de auto om zijn as draaide en tegen een geparkeerde auto botste. Deze auto schoof vervolgens door en botste weer tegen een andere auto, waarvan de bestuurster, een 60-jarige vrouw, juist wilde uitstappen.

De bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte, bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; aangehouden met harddrugs in auto

Zondagavond heeft de politie in Maastricht een 20-jarige inwoner van die plaats en een 24-jarige inwoner van Voerendaal aangehouden, omdat het tweetal een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs bij zich had.

In de auto die op de Wilhelminasingel in Maastricht werd gesignaleerd, vonden agenten 400 gram heroïne en 2380 Euro aan contant geld.

Verder had het tweetal in het dashboardkastje een wielmoersleutel liggen. Daar deze als mogelijk wapen gebruiksklaar lag, werd ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Het tweetal werd ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --