AutoRai

Opel Corsa OPC breekt circuitrecord op de Nürburgring Nordschleife

(9/3/2007)
De Nordschleife van de Nürburgring, ook bekend als de âGroene Helâ, werd deze week bedwongen door een standaard Corsa OPC uit de serieproductie. Na 20,8 uitdagende kilometers liet de chronometer 8 minuten, 47 seconden en 99 honderdste aflezen â een nieuw record voor een compacte sportieveling. Manuel Reuter zette het officieel erkende circuitrecord neer tijdens de vierde ronde van Opelâs populaire autosportinitiatief âOPC Race Campâ.

De voormalige Opel-fabrieksrijder en nu hoofd van Opel's innovatieve zoektocht naar racetalent toonde de kandidaten waartoe de 141 kW/192 pk sterke Corsa OPC in staat is. Reuter brak op de legendarische Nordschleife eerder al records in andere categorieën, met de Astra OPC en de Zafira OPC.

Manuel Reuter, die nauw betrokken is bij de onderstelafstellingen en de aanpassingen na lancering van OPC-varianten, gaf commentaar: âJe merkt gewoon dat de uiteindelijke afstelling van deze auto hier heeft plaatsgevonden, op het meest veeleisende racecircuit ter wereld. De Corsa OPC reageert direct op de bevelen van de bestuurder en blijft altijd voorspelbaar, zelfs tegen de fysische grenzen van de auto.â De Nürburgring, en vooral de befaamde Nordschleife, is vertrouwd terrein voor Opel, aangezien ingenieurs uit Rüsselsheim er regelmatig de rijeigenschappen van nieuwe modellen testen en optimaliseren.

De Corsa OPC, die verkrijgbaar is sinds maart en nu al de geplande jaarlijkse verkoopsdoelstelling van 3000 exemplaren heeft overschreden, biedt ook alledaags rijplezier van de bovenste plank, weg van het racecircuit. De sportieve topversie van de Corsa van de vierde generatie is voorzien van een turbomotor van 1,6 liter, waarmee de OPC accelereert van nul tot 100 km/u in 7,2 seconden. De Corsa OPC heeft een topsnelheid van 225 km/u, en zijn maximumkoppel van 230 Nm kan tijdelijk met 15 percent verhoogd worden via de overboostfunctie. Alleen het brandstofverbruik van de Corsa OPC blijft met 7,9 liter per 100 km bescheiden.