Senternovem



03-09-2007 | 750 aanmeldingen voor de Bedrijvenregeling

750 bedrijven hebben zich tot en met eind juli aangemeld voor de Bedrijvenregeling bij Bodemcentrum en bij de bevoegde overheden. Een aantal bevoegde overheden heeft zich de afgelopen maanden hiervoor ingespannen. Op dit moment zijn nog veel bevoegde overheden bezig om het aantal aanmeldingen te verhogen. Hiervoor worden eigenaren van bedrijfsterreinen die van de regeling gebruik willen maken benaderd via onder andere mailingen.
Ook het georganiseerde bedrijfsleven onderneemt de komende periode nog acties om het bedrijfsleven over de streep te trekken. Zo organiseert de Bovag op 12 november een extra voorlichtingsbijeenkomst en verspreidt duizenden folders van Bodemcentrum onder haar leden. De koepelorganisaties zetten extra informatie in tijdschriften, vakbladen en op hun websites. MKB Nederland gaat in overleg met intermediairs van bedrijven (accountants, adviseurs, banken) om te bekijken of er nog een bijeenkomst moet worden georganiseerd. De metaalunie gaat nog diverse publicaties in verschillende bulletins en periodieken plaatsen. Bodemcentrum zal advertenties plaatsen om het Bodemcentrum onder de aandacht te brengen. In het voorjaar en de zomer zijn al veelvuldig voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, waarbij meer dan 2.500 ondernemers aanwezig waren.

Het streven is om uiterlijk begin december de laatste communicatie acties rondom de aanmelding voor de Bedrijvenregeling af te ronden. Bedrijven kunnen zich tot uiterlijk 31 december 2007 aanmelden voor de Bedrijvenregeling.