Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 3 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 03-09-2007 o Met: Huiselijk geweld, sleutelbeen en controles

Huiselijk geweld

Purmerend, maandag 3 september 2007, 00:15 uur.

Een 47-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw herhaaldelijk hebben geslagen en van de trap af hebben getrokken. Agenten troffen de gehavende vrouw aan die na een bezoek aan de eerste hulp van het ziekenhuis aangifte aan het politiebureau ging doen. Op straat werd de onder invloed van alcohol verkerende man aangetroffen. Hij werd ondanks zijn tegenstribbelen aangehouden en aan het bureau ingesloten.

Inbraak tennisvereniging

Monnickendam, maandag 3 september 2007, 06:39 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij de tennisvereniging aan de Cornelis Dirksz. laan waarbij men binnen is gekomen door een raam van de toegangsdeur te verwijderen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag tussen middernacht en kwart over zes in de ochtend. De kassa en een kluis waren open gebroken. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. Het wijkteam Waterland verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Blote man

Purmerend, zondag 2 september 2007.

De politie heeft een 48-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van schennis. Twee 14-jarige meisjes deden aangifte omdat bij het bezorgen van folders een blote man achter ze aan had gelopen. De man werd na de melding aangehouden en ingesloten. De verdachte bleek geestelijk ontoerekeningsvatbaar. Hij werd na een verhoor in vrijheid gesteld en meegegeven aan zijn persoonlijk begeleider die hem zal aanspreken op zijn gedrag.

Sleutelbeen

Krommenie, maandag 3 september 2007, 08:08 uur.

Een 38-jarige bromfietser uit Heiloo heeft vermoedelijk zijn sleutelbeen gebroken door een aanrijding met een 13-jarige fietser uit Assendelft. De politie maakt proces-verbaal op tegen de fietser omdat die de bromfietser geen voorrang verleende. De fietser kwam uit de richting van Wormerveer over het fietspad langs de Provincialeweg. Ter hoogte van de fietsenstalling van het station sloeg hij linksaf en verleende de bromfietser die uit tegenovergestelde richting kwam geen voorrang. De bromfietser werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vijf drankrijders

Zaanstad, 1 en 2 september 2007.

Afgelopen weekeinde heeft de politie op diverse wegen vijf drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 26-jarige man uit Beverwijk. De man werd zondagochtend vroeg op Noorderhoofdstraat in Krommenie aangehouden en had een alcoholgehalte van 1,4.

Op de A10 in Amsterdam werd in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige drankrijder uit Almere aangehouden die met een ongeldig verklaard rijbewijs reed.

De overige drankrijders werden op de Noordsterweg in Wormerveer en het Zuideinde in Oostzaan aangehouden. Op het Zuideinde werd zowel zaterdag- als zondagavond, tussen 18:45 en 21:30 uur een
alcoholcontrole gehouden. Beide avonden werden bijna 200 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Zondag werd ook op snelheid gelet, niemand reed te hard.

Hardrijders

Middelie, 1september 2007.

Op de Provincialeweg N247 reden zaterdagmiddag 46 bestuurders te hard. Van ruim duizend voertuigen werd de snelheid gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 111 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

55 km per uur te hard

Assendelft, 1 september 2007, 14:30-17:20 uur

Afgelopen weekeinde werden op de Provincialeweg N246 en de Nauernaseweg hoge snelheden gemeten. Op de Nauernaseweg werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 135 km per uur en op de N246 werd zondagmiddag een uitschieter van 130 km per uur gemeten. Op de Nauernaseweg hielden vijftig van de 1212 bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid terwijl op de N246 31 van de bijna drieduizend voertuigen te snel reden. De voertuigen die te snel gingen werden automatisch op de foto gezet.

Laatst gewijzigd 03-09-2007 13:56 | © Politie Zaanstreek-Waterland |