KPN NV

Den Haag, 03-09-2007

KPN breidt ICT-dienstverlening verder uit

Introductie Documenten Delen Online en Managed Network Security KPN breidt zijn aanbod van ICT-oplossingen voor het MKB en de grootzakelijke markt verder uit. Voor het Midden en Klein Bedrijf introduceert KPN Documenten Delen Online. Documenten worden centraal online opgeslagen, zodat iedereen er op afstand bij kan en altijd over de actuele versie beschikt. Managed Network Security is bedoeld voor grote organisaties en biedt hen de noodzakelijke bescherming van het bedrijfsnetwerk tegen de gevaren van het internet in één totaalpakket.

Eenvoudig online samenwerken Documenten Delen Online maakt het eenvoudig om met meerdere personen samen te werken aan één document. Documenten worden online opgeslagen in de streng beveiligde CyberCenters van KPN. En omdat deze bedrijfsapplicatie via internet bereikbaar is, is er geen bedrijfsnetwerk voor nodig. Alle gebruikers hebben met een eigen naam en wachtwoord toegang tot een document in een gedeelde map. Dit maakt het mogelijk dat collega's, maar ook relaties of zakenpartners van de ondernemer, onderling op afstand kunnen samenwerken aan een document. Wijzigingen worden centraal online opgeslagen, zodat alle betrokkenen permanent beschikken over de laatste, actuele versie. Dat sluit misverstanden uit en biedt tijdwinst omdat bestanden niet heen en weer gemaild hoeven te worden. Gebruikers van Documenten Delen Online kunnen elkaar op elk moment attenderen op nieuwe of belangrijke wijzigingen. Het systeem is voorzien van een zoekfunctie die het makkelijk maakt de juiste documenten te vinden.

Optimale veiligheid
Met Managed Network Security biedt KPN grote organisaties nu een keuzemogelijkheid: maatwerk van KPN om het bedrijfsnetwerk te beveiligen, of dit nieuwe totaalpakket. Het biedt alle belangrijke veiligheidsfuncties: firewall, virusscan, anti-spyware, spamfilter, anti-phishing en url filtering om het bedrijfsnetwerk tegen bedreigingen van het internet te beschermen. KPN werkt hiervoor samen met software technologiebedrijf CheckPoint, sinds 1993 specialist in internetbeveiliging. Met Managed Network Security is een organisatie goedkoper uit dan met maatwerk. De prijs is afhankelijk van de grootte van het bedrijf: bij 250 gebruikers circa 1.000 euro excl. BTW per maand.

Veiligheid en efficiency Met deze twee vernieuwingen helpt KPN ondernemers met veilig en efficiënt ICT-gebruik. `'Onze ervaring is dat ondernemers internet vooral willen gebruiken om op een veilige manier efficiënter te werken. Mobiel werken neemt in bedrijven een grote vlucht. Ondernemers hebben dan wel de zekerheid nodig dat hun bedrijfsgegevens optimaal beschermd zijn,'' zegt Erik van der Meijden, directeur ICT Services bij KPN. `'Met deze nieuwe ICT-oplossingen spelen we in op die behoefte.''

ICT-dienstverlening
Documenten Delen Online maakt, net als Back-up Online, deel uit van Software Online, een serie online ICT-oplossingen voor ondernemers. KPN bewaart en beheert deze softwarepakketten en bedrijfsgegevens centraal in zijn CyberCenters. Daarmee speelt KPN in op de behoefte van ondernemers aan gemak, veiligheid, kostenbesparing en één leverancier voor ICT-totaaloplossingen. Managed Network Security maakt onderdeel uit van de managed ICT-dienstverlening voor de grootzakelijke markt.

Voor het aanbieden van geïntegreerde IT- en telecomoplossingen lanceerde KPN onlangs een nieuw bedrijfsonderdeel: KPN ICT Services. Alle informatie over de ICT-oplossingen van KPN is te vinden op: kpn.com/ict.