Persverklaring Raad van Commissarissen FC Utrecht

03/09/2007 15:04



DDK & Partners



De Raad van Commissarissen (RvC) heeft heden tekst en uitleg gegeven over het door haar gevoerde beleid over de afgelopen periode, in het bijzonder over de afgebroken onderhandelingen met Phanos en de positie van de algemeen directeur (Dhr. Van Dop).

Bekend was dat de gemeente Utrecht de plannen over een nieuw stadion onvoorwaardelijk heeft afgewezen. Dit was voor Phanos een essentiële voorwaarde bij verwerving van de aandelen van FC Utrecht. Ook na de definitieve afwijzing door de gemeente heeft Phanos een nieuw voorstel ingediend. De toezegging van Phanos om de begroting op te hogen bleef nadrukkelijk afhankelijk gesteld van een mogelijke ontwikkeling van een nieuw stadion. Daarmee werd het voor de RvC volstrekt onaanvaardbaar om de club te verkopen. Door de onderhandelingen tussen Utrecht met Phanos was de RvC genoodzaakt zolang geheimhouding te betrachten. Op zichzelf betreurt de RvC dat deze transactie niet tot stand is gekomen.

De financiële situatie bij de club is momenteel zorgwekkend. Bij ongewijzigd beleid zal een sterk financieel tekort ontstaan, oplopend tot ruim twee miljoen euro. De RvC stemt niet in met het beleid dat financiële tekorten compenseert door de verkoop van het tafelzilver (te veel goede spelers). Daardoor is de RvC nu genoodzaakt de algemeen directeur te verzoeken zijn functie neer te leggen. Dhr. Van Dop is per heden op non-actief gesteld.

Met ingang van heden is dhr. Broos Schnetz aangesteld als algemeen directeur ad interim. Hij is bereid dit onbezoldigd te doen. Dhr. Schnetz zal de functie zo kort mogelijk vervullen waarbij hij zich primair zal richten op het aantrekken van een sterke nieuwe directeur en het initiëren van een beleid waarmee de continuïteit van FC Utrecht zal worden zeker gesteld.