Ingezonden persbericht


Rotterdam, 3 september 2007

Veelzijdige editie van Bazar Curieux festival

De 8e editie van Bazar Curieux vindt plaats op zaterdag 15 september 2007 in de Maassilo te Rotterdam. Bazar Curieux, van de makers van Motel Mozaïque, is een veelzijdige festivalavond die bol staat van spraakmakende acts, bands, dj's, performances en gidsentochten. Muziek is er onder meer van Opgezwolle, DuvelDuvel, Malajube, Friendly Fires, Seventeen Evergreen, Sinden, Joost van Bellen en Ntjamrosie.

Muziekprogrammering
Qua muziek biedt deze editie van Bazar Curieux een evenwichtige mix van o.a. hiphopacts, alternatieve gitaarbands en dj's: Met het Zwolse trio Opgezwolle (gepresenteerd door Stichting Live At Nighttown) en de Rotterdamse formatie DuvelDuvel staat de crème de la crème van de Nederlandse hiphop op het festival. Liefhebbers van alternatieve gitaarmuziek komen aan hun trekken op Bazar Curieux met het Canadese Malajube, een Franstalige kruising tussen Wolf Parade en Arcade Fire, het jonge Engelse trio Friendly Fires dat de titel "Hottest band in new indie" kreeg van muziekblad NME, en de Amerikaanse band Seventeen Evergreen die dromerige gitaarpop maakt. De nacht is in goede handen bij Sinden, een dj/producer uit Londen die grossiert in vooruitstrevende remixes, produkties, mash ups en dj mixes van samensmeltende muziekgenres en officiële remixes voor o.a. Basement Jaxx maakte, en dj Joost van Bellen, een van de pioniers van de Nederlandse dance wiens huidige oeuvre pijlers als disco, dance-punk en techno-rocking white trash acid house heeft.

Tictoc kelder

Het collectief Tictoc vult evenals vorig jaar de muzikale programmering in van de kelder van de Maassilo met een live-optreden van Ntjamrosie (zangstudente aan het Rotterdams Conservatorium die organische easy listening soul met een knipoog naar broken beat, folk en singer/songwriter maakt), een dj-set van Spacemaker ('disco noir') en drie dj's uit Huize Tictoc: Von Rippendael, Julstar en Beatnologic. MC Festa is de host in de kelder. De Rotterdamse interactief kunstenaar Jonas Vorwerk kleedt de kelderzaal aan met architectuur als thema. De zaal wordt ingepakt met heel veel lijnen licht, enigszins in de stijl van het artwork van afgelopen Motel Mozaïque festival.

Randprogrammering

Evenals bij grote broer Motel Mozaïque kan er dit jaar bij Bazar Curieux door een aantal bezoekers en genodigden op bijzondere wijze overnacht worden. Een beperkt aantal festivalbezoekers kan twee nachten spenderen bij Rotterdammers die hun bankstellen beschikbaar stellen voor 'couchsurfing'. Deze gastvrije Rotterdammers ontvangen als onderdeel van het mondiale netwerk www.couchsurfing.com (dat zo'n 200.000 leden telt) regelmatig wereldreizigers die zij op hun banken laten slapen. Deze eenvoudige doch zeer gewaardeerde slaapplaatsen bieden zij nu twee nachten lang aan een groep bezoekers van Bazar Curieux aan. Om te kunnen ervaren hoe het is om op Rotterdam Zuid te wonen en te leven hebben wij in de week voor Bazar Curieux de beschikking over vijf modelwoningen van de woonXperience waar gedurende een week genodigden gaan verblijven. Eerder spendeerden ministers en wethouders al nachten in de woningen ten zuiden van de Maas. De bewoners krijgen de opdracht te infiltreren in de buurt en hun ervaringen vast te leggen. Dagelijks brengen zij hiervan op de Motel Mozaïque website verslag uit. Onlangs was het WK Skateboarden in Rotterdam waarbij een bijzondere foto-expositie is gehouden. Negen internationale topfotografen gingen drie dagen Rotterdam in, samen met aantal jonge skaters, die hen de mooiste skateplekken in en om de stad lieten zien. Dit heeft prachtig beeld opgeleverd dat nu ook op Bazar Curieux geëxposeerd wordt. Tot slot zijn er weer bizarre performances en leuke gidsentochten van de Gidsen van Motel Mozaïque. De tochten vinden overdag op Rotterdam Zuid plaats en 's avonds in de het historische pand van de Maassilo.

Kaartverkoop
Kaartjes kosten E15 (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via de eigen online ticketshop op www.motelmozaique.nl/bazar2007 en de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland (de grotere postkantoren, VVV kantoren, GWK stationsfilialen en Free Record Shops) of via www.ticketservice.nl en de Ticketlijn: 0900 300 12 50, 45c/pm. In Rotterdam verkopen ook Plato (Meent 116), Velvet Music (Oude Binnenweg 121a) , VVV Rotterdam Store (Coolsingel 5) en het Rotterdams Uitburo (in de Centrale Bibliotheek) tickets.

***