Nederlands Ringtone initiatief geïntroduceerd in Amerika

03/09/2007 15:42



Muzieklab Brabant



RINGTONEKUNST IN OPMARS

The Ringtone Society, het in Nederland door Muzieklab Brabant geïnitieerde international platform voor de artistieke ontwikkeling van de ringtone, is door The Grand Canyon Music Festival uitgenodigd voor een uniek nieuw ringtone initiatief in Arizona (USA). Geassisteerd door het wereldvermaarde New Yorkse strijkkwartet Ethel zal The Ringtone Society in samenwerking met jonge Amerikaanse componisten van Indiaanse afkomst (native americans) een serie nieuwe ringtones produceren welke als uniek ringtone concert te horen zullen zijn tijdens het festival in The Grand Canyon National Park (8-16 SEPT). Ook zullen Ethel en The Ringtone Society een serie Ringtone workshops verzorgen op een vijftal High Schools in Arizona. Alle ringtones die in Arizona zullen worden opgenomen zijn gratis te downloaden op www.ringtonesociety.com .

Het project vindt plaats binnen het kader van het Native American Composer Apprentice Project dat tot doel heeft jonge getalenteerde Amerikaans Indiaanse op te leiden als componist. Het New Yorkse strijkkwartet Ethel (dat ondermeer speelde met Joe Jackson, Todd Rundgren and Rickie Lee Jones) grijpt de samenwerking met The Ringtone Society aan om The Art of Ringtonisme ook in Amerika te onder de aandacht te brengen. Het project wordt publicitair ondersteund door WNYC, New York Public Radio, dat dagelijks verslag zal doen van de tournee van The Ringtone Society in Amerika.

Na Europa en Australië is America het derde continent waar The Ringtone Society wordt geïntroduceerd. Doel van The Ringtone Society is het stimuleren van The Art of Ringtonisme, het maken van unieke ringtones en het onderzoeken van de mogelijkheden van de mobile telefoon als medium voor muziek productie en distributie.

Volgens Theo Andriessen directeur van Muzieklab Brabant en initiatiefnemer van The Ringtone Society heeft het publiek schoon genoeg van de slecht geproduceerde en flauwe ringtone deuntjes die de markt overspoelen. "Het is tijd voor een artistiek offensief. Voor muzikanten en componisten biedt de ringtone een nieuwe artistieke uitdaging, én de kans om door nieuw publiek en op nieuwe plaatsen gehoord te worden." The Ringtone Society, die inmiddels wereldwijd meer dan 500 unieke ringtones,m poetry-tones en videotones verzamelde, verzorgde eerder live ringtone projecten op popfestival Lowlands en tijdens het Melbourne International Art Festival in Australië.





http://www.ringtonesociety.com