NOVA

03-09-2007

Wie is 'Eillen'?
Bij een aanval op een kamp van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft het Colombiaanse leger op 18 juli dagboeken onderschept van een Nederlandse vrouw die al vijf jaar meevecht aan de zijde van de illegale gewapende strijders. De vrouw noemt zich in het dagboek 'Ellen' of 'Eillen'. Ze vluchtte zes weken geleden met haar medestrijders van de FARC. De grote vraag is: wie is Eillen, en zijn er nog meer Europeanen actief in de FARC?

Belgische fietstocht
België verkeert al maanden in een politieke crisis omdat de Waalse en Vlaamse regeringspartijen niet tot een coalitie kunnen komen. Tegen die achtergrond vond gisteren voor de 27ste keer 'De gordel' plaats. Een jaarlijkse demonstratieve fietstocht langs de Vlaamse voorsteden van het tweetalige Brussel. NOVA was erbij.

Jeugdzorg
Wachtlijsten in de jeugdzorg zijn op papier misschien weg, maar ze bestaan wel degelijk. Jeugdbeschermers vinden dat ze te veel moeten zeulen met kinderen. "Als een kind uit huis geplaatst wordt, gaan wij gaan gewoon door met kindermishandeling". In de studio reageert Ton Moolenaar, van de Belangenvereniging voor medewerkers van Bureaus Jeugdzorg.

Pieter de Vink
NOVA's oud-collega Pieter de Vink is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. De Vink was jarenlang presentator en buitenland-correspondent. Hij was al enige tijd ziek. Pieter is 65 geworden.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht