Ingezonden persbericht


AANKONDIGING

Alphen aan den Rijn, 3 september 2007

Bijzondere uitgave DiabeteSpecialist in teken van EASD Amsterdam 2007

Het komende nummer van DiabeteSpecialist, de uitgave voor en door diabetesteams in Nederland, staat geheel in het teken van het 43ste congres van de EASD, dat van 17 tot 21 september in Amsterdam wordt gehouden. Deze bijzondere editie geeft in precies honderd pagina's een schets van de diabetesbehandeling en het diabetesonderzoek in Nederland. Het voorwoord is geschreven door minister Ab Klink van volksgezondheid. Tal van vooraanstaande personen uit de diabeteswereld hebben een bijdrage geschreven.

De Annual Meeting van de European Association for the Study of Diabetes (EASD) wordt ieder jaar gehouden in een Europees land en vindt dit jaar plaats in Amsterdam. Om de vele duizenden internationale bezoekers iets te kunnen "meegeven" over Nederland in het bijzonder besloot de redactie van DiabeteSpecialist een speciale Engelstalige uitgave te maken over de Nederlandse diabeteszorg in de meest ruime zin.

Deze wordt behandeld behandeld in vier thema's: Diabetes Care in the Netherlands, Diabetes Complications in the Netherlands, Diabetes Organizations in the Netherlands en Diabetes Research in the Netherlands. Tot slot wordt informatie gegeven over het Changing Diabetes programma van Novo Nordisk B.V., de sponsor van DiabeteSpecialist. De redactie is overigens geheel onafhankelijk en bestaat uit dr. Evert van Ballegooie (internist en oud-voorzitter van de Nederlandse Diabetes Federatie), dr. Simon Verhoeven (huisarts en mede-oprichter van de Diabetes Huisartsen Advies Groep), Ida Wijsman-van Hummel (diabetesverpleegkundige) en Eglantine Barents (diëtist).

Enkele belangrijke schilderijen van Johannes Vermeer vormen de rode draad van het septembernummer van DiabeteSpecialist. Op de voorzijde is het Gezicht op Delft afgebeeld, als symbool van oer-Hollands vakmanschap om trots op te zijn. "Nederlandse diabetesprofessionals zijn ook trots op hun zorg en, net als Johannes Vermeer, streven zij naar perfectie in hun werk", aldus de redactie.


* Alle abonnees krijgen de nieuwe DiabeteSpecialist automatisch toegezonden rond 15 september 2007. Wie nog geen abonnee is, kan een e-mail zenden aan specialist@novonordisk.com. Meer informatie op de websites www.diabetespecialist.nl, www.diabetesbehandelaar.nl en www.novonordisk.nl. â­

*****