Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Wezep - Diefstal auto                                     |
Een auto die geparkeerd stond aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep is zondag 2 september door onbekenden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

De diefstal heeft tussen 18.45 uur en 20.00 uur plaats gevonden. Onduidelijk is nog hoe men de auto heeft weten weg te nemen. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Ook mensen die weten waar de auto nu is, wordt verzocht om contact op te nemen. Het telefoonnummer is 09900-8844.

|     |Harderwijk - Diefstal uit bedrijf                         |
Een bedrijf aan De Wittenhagen in Harderwijk is tussen zaterdag 1 september en zondag 2 september het doelwit van dieven geweest. Hierbij is een geldbedrag verdwenen. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal is tussen zaterdagavond 20.00 uur en zondagmiddag 15.15 uur gepleegd. Men kon het pand binnenkomen door een ruit te forceren. De politie is op zoek naar tips. Mensen die informatie over de diefstal hebben, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Nunspeet - Veilig naar school!                            |
De meeste basisscholen in Nunspeet zijn weer begonnen. De politie heeft daarom maandag 3 september op verschillende locaties extra aandacht geschonken aan de snelheid van automobilisten, het dragen van de autogordel en het parkeergedrag in de woonwijken rond de scholen. Zo kunnen de kids weer veilig naar school!

De controles werden in de ochtenduren op de Bloemhofweg / Hulstweg, Zeeweg en Berenbosweg in Nunspeet gehouden. Op de locatie Bloemhofweg / Hulstweg, bij basisschool De Morgenster, werd zes maal een snelheidsovertreding vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 46 km/u, waar maximaal 30 km/u is toegestaan. In de buurt van basisschool De Bron, op de Zeeweg, reden twee bestuurders te hard. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen. Op de locatie Berenbosweg, in de buurt van basisschool Franciscus, werden geen overtredingen vastgesteld!

De controles zullen de komende tijd in Nunspeet, Elspeet en Hulhorst worden herhaald. Daarnaast zal er extra aandacht zijn voor de fietsende middelbare scholieren vanuit Nunspeet richting Elspeet/Uddel en vice versa. Bij de controles zal door de politie direct verbaliserend worden opgetreden.

Einde berichten
---


---


---

---- --