Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Terborg - Auto's vernield; politie houdt jongeren aan     |
De politie in Terborg heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 september twee jongens van 17 en 18 jaar uit Sinderen en Terborg aangehouden op verdenking van vernieling van auto's in de Julianastraat en de Vulcaanstraat in Terborg.

Bij de politie werd rond 01.40 uur gemeld dat een groep van mogelijk vijf jongeren in de Vulcaanstraat tegen auto's trapten en wegliepen in de richting van de Julianastraat. Bij komst van de politie renden de jongeren weg in de richting van de Kon. Emmastraat. De twee aangehouden jongeren werden in de buurt in de struiken aangetroffen. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Zij werden ingesloten en konden zondagmiddag na verhoor weer naar huis. Tijdens de aanhouding beledigde de jongere uit Sinderen de agenten. Hiervoor is hij aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden. In totaal werden zes auto's met schade aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen worden verricht.

|     |Doetinchem - Motoragent raakt gewond                      |
Een motoragent uit Doetinchem is zondagavond 2 september gewond geraakt na een aanrijding. Hij was op weg naar een melding van een verdachte situatie van jongelui op een brommer in de Wilhelminastraat.

Het ongeval gebeurde rond 20.35 uur op de kruising Rozengaardseweg / Amphionstraat / Dokter Bardetplaats in Doetinchem. In verband met de melding reed de motoragent op de Rozengaardseweg op de linkerweghelft om enkele voor hem rijdende auto's in te halen. Op de kruising sloeg een 52-jarige automobilist uit Doetinchem linksaf de Dokter Bardetplaats op. De motorrijder kon de automobilist niet meer ontwijken, kwam te vallen en liep verwondingen op in zijn gezicht. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd. Tijdens het ongeval voerde de motorrijder geen optische signalen.

|     |Doetinchem - Mensen onwel tijdens stadsfeesten            |
Tijdens de stadsfeesten op het Simonsplein in Doetinchem zijn zondagavond een paar mensen onwel geworden. Deze mensen werden opgevangen door medewerkers van de ambulancedienst. De politie heeft ervoor gezorgd dat de toegang tot het plein ter hoogte van café Bode werd afgesloten waardoor erger kon worden voorkomen.

Na het vuurwerk op de Bleek gingen de mensen massaal terug naar het Simonsplein voor een optreden van Guus Meeuwes. Ter hoogte van café Bode werden in het gedrang een paar mensen onwel. Een ambulance stond vlakbij en heeft de mensen opgevangen. Tevens werd een tweede ambulance ingezet. De politie heeft ingegrepen en de toegang tot het plein op die plaats afgesloten. Men kon vanaf die zijde het plein nog wel verlaten. Hieredoor werd het snel rustiger, zodat erger voorkomen kon worden.

Verkeerstoezicht Agenten van het politieteam Doetinchem en collega's van het verkeershandhavingsteam hebben zondagavond en in de nacht van zondag op maandag 3 september alcoholcontroles gehouden en er werd speciaal gelet op a-sociaal rijgedrag. In totaal werden 535 blaasproeven afgenomen, waarbij negen bestuurders onder invloed van alcohol bleken. Een 24-jarige automobilist uit Didam moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hij bllies 1,8 prom.

Tijdens de controle werd tevens bekeurd voor de volgende zaken: 1x niet voeren fietsverlichting, 1x rijden over doorgetrokken streep, 2x niet handsfree bellen, 2x niet dragen helm op de bromfiets, 1x niet kunnen tonen rijbewijs en 3x voor te hard rijden, waarbij van één bestuurder het rijbewijs werd ingenomen.

Verder werd een 18-jarige Doetinchemmer aangehouden, die in het bezit was van een neppistool. Van het pistool werd vrijwillig afstand gegaan. Over de strafafdoening neemt de politie contact op met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --