DSM


Published: 16:15 03.09.2007 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM China Campus in Shanghai: bouw van start

Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat de bouw van de DSM China Campus in het Zhangjiang Hi-Tech Park in de Pudong New Area van Shanghai (PRC) van start is gegaan. In de China Campus zullen naast alle in Shanghai gevestigde kantoren van DSM (China) Ltd. Holding en van verscheidene businessgroepen ook de Chinese R&D-laboratoria van DSM worden ondergebracht. Er zullen circa 600 mensen werkzaam zijn en behalve als hoofdkantoor van DSM China zal de Campus fungeren als DSM's grootste en belangrijkste onderzoeksvestiging buiten Europa en de Verenigde Staten.

Vandaag ging symbolisch de eerste spade de grond in. Daarbij sprak Jan Zuidam, plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, de volgende woorden: "China is belangrijk voor alle drie de pijlers van DSM's strategie Vision 2010 - Building on Strengths: marktgedreven groei en innovatie, uitbreiding in opkomende markten en operational excellence. Deze symbolische eerste spade vandaag is voor ons een belangrijke mijlpaal in China. De DSM China Campus wordt niet alleen het hoofdkantoor van DSM in China, maar ook de nieuwe kweektuin voor onze competenties op het gebied van innovatie. DSM kent China behalve als markt en als productieland ook als strategisch startpunt voor onderzoek en ontwikkeling. Het belang van China voor DSM kan niet genoeg worden benadrukt."

Het is de bedoeling dat de DSM China Campus qua opzet en uitvoering zal voldoen aan het Gold-certificaat van het LEED-programma (Leadership in Energy and Environmental Design).

"DSM neemt duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap zeer serieus", verklaarde Weiming Jiang, President van DSM (China) Ltd. "We zijn nu voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot meest duurzame chemie-onderneming in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we onze nieuwe DSM China Campus een 'groen' ontwerp willen meegeven. De DSM China Campus zal als een van de eerste gebouwen in China voldoen aan het 'Gold' certificaat binnen het LEED-programma."


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings en verf, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim ¤8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.


DSM Corporate Communications
Nelleke Barning
tel. +31 (0) 45 5782017
fax +31 (0) 45 5740680
e-mail media.relations@dsm.com
DSM Investor Relations
Dries Ausems
tel. +31 (0) 45 5782864
fax +31 (0) 45 5782595
e-mail investor.relations@dsm.com