CDA

Kees Klop (59) overleden

Jl vrijdag is Kees Klop op 59-jarige leeftijd overleden. Kees was gedurende een lange periode werkzaam bij het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA.

Kees ging in 1978 werken voor het Instituut; in 1984 werd hij plaatsvervangend directeur. Dat bleef hij tot 2001. Daarna werd hij voorzitter van de NCRV.

Klop werkte als secretaris van de WI-commissie en/of auteur mee aan een groot aantal rapporten zoals onder meer Schepping en rentmeesterschap (1983), Waarde en Waardigheid (1996) en Partners in Duurzaamheid (2000)

In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Leiden op het proefschrift De cultuurparadox- Noodzaak en onwenselijkheid van overheidsinvloed op normen en waarden.

Vanaf 1996 combineerde Klop zijn werk aan het Instituut met een bijzonder hoogleraarschap aan het Centrum Ethiek van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zijn leerstoel was: ethiek van de politieke praktijk met bijzondere aandacht voor levensbeschouwing.

Evert-Jan van Asselt, waarnemend directeur van het WI, omschrijft Klop âals een gedreven en betrokken christen-democraat. Hij heeft na de fusie van het CDA in 1980 een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het christen-democratisch gedachtegoed en de uitwerking daarvan in het beleid. Kees was een christen-democraat in hart en nieren en heeft zijn enorme werk- en denkkracht ten volle ingezet voor WI en CDA. Wij denken met veel waardering aan hem terug.â