Jeugdkabinet bij Verdonk: 'In het echt bent u veel leuker dan op TV'

03/09/2007 16:19



&Samhoud Nederland B.V.



In Juni ontving Jeugdpremier Jip Samhoud een telefoontje van Rita Verdonk. Naar aanleiding van het door het Jeugdkabinet geschreven Jeugdregeerakkoord vroeg Rita Verdonk of het Jeugdkabinet niet eens wilde langskomen om haar te adviseren over Jeugd en Onderwijs, haar portefeuille als kamerlid voor de VVD. Gisteren was het zover. Jeugdminister van Leren en Werken Faouzi Achbar: 'In het echt bent u wel leuker dan op tv'. De overige leden van het Jeugdkabinet beamen dit. 'Mevrouw Verdonk is in het echt veel aardiger en lacht veel meer dan dat ze op TV doet.' Rita Verdonk belooft het Jeugdkabinet bovendien dat ze ook een maatschappelijke stageplek zal aanbieden.

Inhoudelijk kan Rita Verdonk zich vinden in een aantal belangrijke punten van het Jeugdregeerakkoord. Het Jeugdkabinet vindt het belangrijk dat jongeren worden betrokken bij de vorming van beleid dat over hen gaat. Daar is Rita Verdonk het mee eens. Volgens Rita Verdonk is het belangrijk dat jongeren kunnen meedenken, meepraten en soms meebeslissen. Volgens Rita Verdonk draagt dit bij aan een meer positieve houding in dit land. Verdonk denkt dat de negatieve houding onder Nederlanders komt omdat zij monddood zijn gemaakt, daarvan worden mensen kwaad van binnen. Volgens Verdonk moeten mensen de waarheid mogen zeggen en moeten we de problemen benoemen zoals ze zijn.

Ook op het gebied van talent en ondernemerschap, twee andere punten uit het Jeugdregeerakkoord, kunnen de politica en de jeugdministers elkaar vinden. Verdonk is van mening dat we beter moeten kijken naar talenten van mensen. Verdonk vindt het jammer dat onderwijsbeleid vooral gericht is op jongeren met een achterstand, zij maakt zich sterk voor betere begeleiding en ondersteuning van hoogbegaafde scholieren. Het Jeugdkabinet vindt het ook heel belangrijk om ondernemerschap onder jongeren te stimuleren. Verdonk pleit ervoor het ondernemerschap vroeg in het onderwijs te introduceren. 'Jongeren moeten worden uitgedaagd en leren om risico's te durven nemen.' aldus Verdonk.

Het Jeugdkabinet nodigt Verdonk uit om een keer mee te gaan naar een school waar het heel slecht gaat volgens hen en een school waarop het door het Jeugdkabinet ontwikkelde lesprogramma wordt gegeven. Deze uitnodiging neemt zij graag aan. Tot slot biedt Minister van Feest, Geluk en Optimisme Jochem Knuttel een vrolijke broche aan haar aan. Dit omdat het Jeugdkabinet vindt dat politici best wat vrolijker gekleed mogen gaan.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.jeugdkabinet.nl