Ingezonden persbericht


Persinformatie


2 september 2007

Vandaag zijn tijdens het nieuwe boekenevenement Manuscripta de nominaties voor de NS Publieksprijs 2007 bekendgemaakt. Het zijn De wandelaar van Adriaan van Dis, Tirza van Arnon Grunberg, De weduwnaar van Kluun, Het zijn net mensen van Joris Luyendijk, Close-up van Esther Verhoef en Het laatste offer van Simone van der Vlugt. Dit heeft de Stichting CPNB, initiatiefnemer van de NS Publieksprijs voor het Nederlandse boek, vandaag bekendgemaakt.

Stemmen van 2 september tot en met 11 oktober
De zes boeken zijn gekozen uit de populairste verhalende boeken van het afgelopen jaar door een selectiecomit? van boekverkopers en bibliothecarissen. Het publiek kan vanaf zondag 2 september bepalen welk boek het predikaat Boek van het Jaar 2007 krijgt. Iedereen boven de 18 jaar kan stemmen op een van de zes genomineerde titels, of op een zelf gekozen titel. Stemmen kan tot en met donderdag 11 oktober via www.nspublieksprijs.nl.

Kernjury
De NS Publieksprijs heeft ook dit jaar een Kernjury, die alle zes genomineerde boeken leest, vervolgens een stem uitbrengt ?n deze onderbouwt. De stemmen van de Kernjury en die van het algemene publiek bepalen samen welk boek de NS Publieksprijs 2007 krijgt. De Kernjury vormt een afspiegeling van de lezers in Nederland, verdeeld over man/vrouw, leeftijd en woongebied. Kernjuryleden konden zich aanmelden via www.nspublieksprijs.nl. De 300 leden zijn ge?nstalleerd bij de bekendmaking van de genomineerde titels. Dinsdag 16 oktober vindt de bekendmaking van het winnende boek plaats.

De auteur van het winnende boek ontvangt de NS Publieksprijs 2007, bestaande uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van E 7.500,- en mag de titel Boek van het Jaar 2007 voeren. De Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt dit jaar voor de 21ste keer georganiseerd. Winnaars in het verleden waren Heren van de thee van Hella S. Haasse, Indische duinen van Adriaan van Dis en De eeuw van mijn vader van Geert Mak. De winnaar van 2006 was Komt een vrouw bij de dokter van Kluun.

De Nederlandse Spoorwegen zijn sinds 2001 sponsor van deze Publieksprijs voor het Nederlandse boek.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht