Politie Haaglanden

persberichten 3 september

Haaglanden, 03-09-2007

Drenkeling (37) overleden
Den Haag (Kijkduin) - Een 41-jarige Hagenaar reageerde zondagmiddag 2 september zeer accuraat nadat hij zag dat een vader met zijn zoon in zee in moeilijkheden verkeerde. De vader van het zevenjarige jongetje ging het water in nadat hij zag dat zijn zoon niet meer op eigen gelegenheid uit het water nabij een golfbreker kon komen. Hierbij raakte de man zelf ook in moeilijkheden en verdween samen met zijn zoon onder water. De 41-jarige Hagenaar en een 57-jarige vrouw hoorden dat de echtgenote van de man om hulp riep en boden direct hulp. Het duo wist het jongetje op een surfplank te krijgen waarna ook de vader uit het water kon worden gehaald. In samenwerking van de reddingsbrigade en leden van het parate peloton werd direct de reanimatie van de vader gestart. Onder politiebegeleiding is het slachtoffer met zijn zoon vervoerd naar het ziekenhuis waar de vader kort na aankomt overleed.

Onder invloed door rood
Den Haag - Surveillerende politieagenten zagen zondagochtend 2 september rond 09.30 uur een 33-jarige automobilist uit Rotterdam Schenkkade door het rode verkeerslicht rijden. Hiervoor kreeg hij een bekeuring, maar op het moment van het uitschrijven van de bon, roken de agenten alcohol. Aan het politiebureau blies de verdachte 295 ugl. Bij zijn fouillering werd een kleine hoeveelheid cocaïne en xtc pillen aangetroffen. De arts nam bloed af om de verdachte te testen op het gebruik van harddrugs.

Mannen vernielen verkeersborden
Den Haag - Getuigen zagen twee mannen in de nacht van 2 op maandag 3 september rond 02.30 uur verkeersborden vernielen aan de Badhuisstraat. Toen de politie kwam, betrapte zij twee mannen van 21 en 22 jaar uit Den Haag op heterdaad. Een stond er nog met een bord in zijn handen. De twee mannen kregen allebei een proces-verbaal.

Scooter schrikt van automobilist
Den Haag - Een 16-jarige bromfietser reed zondag 2 september rond 13.15 uur over het fietspad van de Segbroeklaan. Op de kruising met de Goudenregenstraat sloeg een 27-jarige automobiliste rechtsaf. Vermoedelijk schrok de bromfietser van de auto, verloor hierdoor de macht over het stuur en kwam ten val. In het ziekenhuis werd een gesloten sleutelbeen geconstateerd. De politie onderzoekt het ongeval.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt
Den Haag - Een 46-jarige Hagenaar reed zondag 2 september om 09.20 uur met 101 km/u over de Lozerlaan. De maximale snelheid op de Lozerlaan is 50 km/u. Helaas voor hem hield de politie op dat moment net een snelheidscontrole. De man reed meer dan 50 km/u te hard, waardoor hij zijn rijbewijs in moest leveren.

Alleen thuis
Den Haag - De politie kreeg maandagochtend 2 september, omstreeks half twee een 6-jarig jongetje aan de telefoon, die wakker was geworden en tot zijn schrik ontdekte dat zijn moeder was verdwenen. Bij de woning in de Haagse Wellingtonstraat troffen agenten even later het ventje op blote voeten en in zijn pyjama in het portiek aan, om zijn nek bungelde een mobieltje. Hij verklaarde dat zijn moeder wel vaker s nachts weg is en hem alleen achter laat, maar nu de politie te hebben gebeld omdat hij sinds kort een mobiele telefoon heeft. De agenten namen het jongetje mee naar het politiebureau. Hij is overgedragen aan Jeugdzorg. Het lukte de politie pas omstreeks half vijf om contact te krijgen met de moeder van de 6-jarige en haar te vertellen dat haar zoon door de politie was meegenomen.

Kom van dat dak af
Rijswijk Drie jongens in de leeftijd van 10, 12 en 13 jaar uit Rijswijk zijn gisteren door politieagenten van het dak van de Petrusschool aan de Martin Campslaan gehaald. Getuigen belden de politie dat zij de jongens met wapens op het dak hadden gezien. Eén van hen had een neppistool bij zich, een ander een katapult. In overleg met de ouders zijn de katapult en het neppistool vernietigd.

Stenengooiers aangehouden
Voorburg - De politie heeft op zondag 2 september omstreeks 18.45 uur drie Haagse jongens, in de leeftijd van 14 (2) en 15 jaar aangehouden. De jongens stonden bij een tramhalte op de Mgr. van Steelaan te wachten en gooiden in de tussentijd stenen naar passerende autos. Hoewel meerdere automobilisten melding deden bij de politie werden geen autos door de stenen geraakt/beschadigd. De jongens werden in de directe omgeving aangehouden. Zij kregen aan het politiebureau een proces-verbaal voor baldadigheid, waarna zij door hun ouders werden opgehaald.

Omstanders redden dronken Pool uit sloot
Honselersdijk/Westland - Omstanders zagen zondag 2 september om 14.20 uur dat een man in de sloot nabij de Middel Broekweg lag en konden voorkomen dat de man verdronk. Nadat zij hem uit het water hadden gehaald, bleek dat de man zo dronken was dat hij in het water was gevallen. Politieagenten die een onderzoek instelden brachten de 33-jarige Pool over naar het bureau waar een arts hem onderzocht. De man bleek geen nadelige gevolgen van zijn val te hebben overgehouden. Nadat hij was ontnuchterd mocht hij weer gaan.

Politiehond bijt verdachte
Delft - De politie hield zondag 2 september een 43-jarige inwoner uit Delft aan op verdenking van bedreiging. Omstanders belden de politie dat de man met een kapmes over de Bachsingel liep en een woning was ingegaan. De man werd behulp van een politiehond in de woning aangehouden en liep daarbij een beetwond aan zijn been op. Hiervoor werd hij behandeld in een ziekenhuis.

Man aangehouden na vondst vuurwapen
Delft - De politie hield zondag 2 september om 20.30 uur een 22-jarige Delftenaar aan nadat zij een melding had gekregen dat de man met een vuurwpaen op straat zou lopen. Politiepersoneel, dat nabij de woning aan de Vrijenbanselaan een onderzoek instelden, constateerden dat de man zijn woning was ingegaan. Aanvankelijk weigerde de man de woning te verlaten. Politiepersoneel zette een gedeelte van de Vrijenbanselaan af. Op het moment dat besloten werd de woning te betreden kwam, de man alsnog naar buiten en kon hij worden aangehouden. Een 42-jarige Delftse werd eveneens aangehouden nadat zij trachtte om het wapen te verstoppen. Uit onderzoek bleek dat het ging om een luchtdrukwape. Drie andere personen (18, 24 en 51 jaar) die eveneens in de woning verbleven, werden voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Graffitispuiters aangehouden
Delft - De politie hield zondag 2 september om 16.00 uur twee Rotterdammers (17 en 19) aan nadat zij waren betrapt op het spuiten met graffiti. De jongeren spoten verf op een muur het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel. Uit onderzoek bleek dat de 19-jarige Rotterdammer verantwoordelijk was voor het aanbrengen van de graffiti. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met teveel drank
Zoetermeer Een 27-jarige automobilist Bergschenhoek zag maandagochtend
3 september rond 02.00 uur een bromfietser over het hoofd op de kruising Ruimtebaan met de Vasariruimte. Een aanrijding was het gevolg. De automobilist bleek te rijden onder invloed en blies 470 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De automobilist ging met een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod naar huis.

Neppistool lijkt echt
Zoetermeer - Een oplettende getuige zag zondag 2 september om 18.10 uur op de Olijfgaarde een man naast een auto staan met een pistool. Politieagenten controleerden de 49-jarige Zoetermeerder toen hij in zijn auto stapte en wegreed. Het bleek dat de zoon van de Zoetermeerder een neppistool aan zijn broertje had laten zien. De vader heeft afstand gedaan van het neppistool.

Verdachten schietincident melden zich
Zoetermeer Twee Zoetermeerders (16 en 46 jaar) afkomstig uit Zoetermeer hebben zich zondag 2 september in de loop van de dag gemeld aan het politiebureau in Zoetermeer. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in een horecagelegenheid aan de Bleiswijkseweg op 1 september j.l. Hierbij raakten een 31 en een 35 jarige inwoner uit Zoetermeer gewond. De slachtoffers maakten deel uit van een groot aantal bezoekers dat in de horecagelegenheid een besloten feest vierde. In de zaak ontstond op een gegeven moment een vechtpartij met enkele bezoekers. Nadat deze vechtpartij is gesust en de veroorzakers zijn vertrokken, keerden zij korte tijd later terug waarbij er in de zaak is geschoten en twee aanwezigen gewond raakten. Beide slachtoffers zijn vervoerd naar een ziekenhuis maar verkeren niet in levensgevaar. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het achterhalen van de verdachten of heeft u andere informatie die helderheid kan verschaffen wat er heeft plaats gevonden? Belt u dan met de politie via 0900-8844. De recherche van Bureau Zoetermeer verzoekt nadrukkelijk om te reageren. Liever anoniem? Dat kan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.