Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (3/9)

OOSTERHOUT NB, 3 september 2007

Arrestaties na huiselijk geweld

WAALWIJK: Omwonenden informeerden de politie over huiselijk geweld in Waalwijk. In de nacht van zondag 2 september op maandag 3 september werden buurtbewoners rond 05.15 uur wakker van een straatgenoot die tekeer ging tegen zijn vrouw. De politie was enkele uren tevoren ook langs geweest op het adres, waarbij een 69-jarige dronken man in de garage van zijn woning een onsamenhangend verhaal ophing. De twee keer zagen en hoorden de agenten een vrouw huilen voor een openstaand raam. Ook hoorden ze een aantal doffe klappen. Toen de agenten waren binnengelaten vertelde de vrouw dat ze mishandeld was door haar dronken echtgenoot. De 69-jarige Waalwijker richtte op dat moment zijn agressie op de agenten. Zij moesten geweld gebruiken om hem onder controle te krijgen. De man werd gearresteerd en is in het politiebureau in verzekering gesteld.

WOUDRICHEM: Een 45-jarige vrouw uit Werkendam werd zondagavond 2 september door haar 54-jarige vriend geschopt en van de trap afgeduwd. Het slachtoffer had zichtbaar letsel opgelopen aan haar gezicht en deed aangifte van mishandeling. De politie arresteerde de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerd. Hij legde bij het verhoor een bekentenis af. Maandagochtend 3 september is de verdachte, na het opmaken van een proces-verbaal, weer in vrijheid gesteld

OOSTERHOUT: Een 28-jarige Oosterhoutse deed bij de politie aangifte van vernieling. Haar man vernielde zondagavond 2 september een deel van de inboedel van hun woning. Dat gebeurde op het moment dat de aangeefster en hun 4-jarige dochter zich hadden verschanst in de WC, vanwege het agressieve gedrag van de verdachte. De man werd agressief naar de agenten op het moment dat hij gearresteerd werd. Hij moest geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Maandagochtend 3 september is de verdachte, na verhoor, weer in vrijheid gesteld

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

11,5 x teveel gedronken: politie vordert rijbewijs in

MADE: Zondagavond 2 september nam de politie het rijbewijs in van een dronken automobilist. De man had maar liefst 11,5 keer meer gedronken dan was toegestaan. Agenten behandelden rond 18.45 uur in het Lijsterhof een aanrijdinkje. Daarbij was sprake van materiele schade doordat de veroorzaker tegen een geparkeerde auto was gereden. De 20-jarige Madenaar had alcohol gedronken en werd om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Dat was voor de verdachte aanleiding om de behandelend agenten uit te schelden en te beledigen. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 1.015 ug/l, terwijl in dit geval (een beginnend bestuurder) de wettelijk toegestane maximum grens op 88 ug/l ligt. De agenten vorderden het rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de man op voor de diverse strafbare feiten (rijden onder invloed, veroorzaken aanrijding en belediging). Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijftien uur opgelegd.

OOSTERHOUT: Een fietser ging ook op de bon vanwege het rijden onder invloed. Zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag was aanleiding voor een controle. De man werd gecontroleerd in de nacht van zondag 1 september op maandag 2 september rond 03.00 uur op de Burgemeester Elkhuizenlaan. De 25-jarige verdachte werd gearresteerd en blies bij ademanalyse een uitslag van 485 ug/l terwijl 220 ug/l in dit geval de wettelijk toegestane grens is. In de Wegenverkeerswet staat het verboden is om een voertuig te besturen onder invloed. Een fiets valt in principe onder definitie voertuig. Dit verklaart ook waarom een betrapte automobilist, wiens rijbewijs wordt ingevorderd ook een rijverbod krijgt. De persoon kwestie mag namelijk ook niet fietsen in zon geval.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer