Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (3/9)

TILBURG, 3 september 2007

Autoruit sneuvelt tijdens verkeersruzie

TILBURG: Zondagmiddag 02 september 2007 sneuvelde een autoruit tijdens een verkeersruzie op de Besterdring in Tilburg. Twee automobilisten kregen ruzie met elkaar over een inhaalmanoeuvre op de Spoorlaan. Een 22-jarige automobilist uit Tilburg en zijn vriendin verklaarden dat zij waren afgesneden door een Belgische auto op de Spoorlaan. De inzittenden van de bewuste auto maakten gebaren naar het stel. Op de Besterdring brachten beide bestuurders hun voertuigen tot stilstand. Er stapten drie mannen uit de Belgische auto, waarna een discussie volgde.. Bij de woordenwisseling die daarop ontstond werd er geschopt en geslagen naar de auto van de Tilburger. Daarbij sneuvelde de achterruit. Het trio ging daarna een coffeeshop binnen. Gewaarschuwde agenten arresteerden korte tijd later een 32-jarige Belg op verdenking van vernieling. In het politiebureau legde de verdachte een bekentenis af en toonde zich bereid om de ontstane schade te vergoeden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De Belgen hadden zich geërgerd aan het (in hun ogen) langzame rijgedrag van de Tilburger.

Politie vordert rijbewijzen in van te snelle automobilisten

TILBURG: Zondagavond 2 september omstreeks 19.50 uur reed een 74-jarige Tilburger met een (gecorrigeerde) snelheid van 127 km/u over de Midden-Brabantweg te Tilburg. Hier geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Vanwege deze overschrijding met 57 km/u moest de man zijn rijbewijs meteen inleveren. Zijn medepassagiere nam het stuur verder open. De verdachte kan een proces-verbaal tegemoet zien.

TILBURG: Zondagavond 2 september controleerde een motoragente met behulp van een lasergun snelheid op de Burgemeester Letschertweg te Tilburg. Rond 19.20 uur stelde ze vast dat een 38-jarige inwoner uit Tilburg met een gecorrigeerde snelheid van 134 km/uur over de Burgemeester Letschertweg reed. Dit in plaats van de maximum toegestane 80 km/uur. Ook deze bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Personenauto gemangeld door graafmachine

TILBURG: Een 24-jarige automobiliste beleefde maandagochtend 2 september angstige momenten. De vrouw stond om 06.50 uur met haar auto te wachten voor een rood verkeerslicht op de Ringbaan Oost, nabij de Spoordijk. Achter haar stond een graafmachine en voor haar een trekker oplegger. Toen het licht groen werd ging de trekker oplegger rijden. De bestuurder van de graafmachine had vanuit zijn cabine vermoedelijk geen zicht op de personenauto van de vrouw. De bestuurder (een 34-jarige man uit Moergestel) trok op in de veronderstelling dat ook zijn voorgangster al was gaan rijden. De vrouw werd door de grote graafmachine 10 tallen meters vooruit geschoven. Daarbij werd ze ook nog tegen de trekker oplegger aangedrukt, waarbij ze als het ware gemangeld. Gelukkig kon een medeweggebruiker de bestuurder van de graafmachine waarschuwen waardoor hij stopte. De Tilburgse kwam met de schrik vrij. Haar auto was er minder florissant, die was rijp voor de sloop. De politie maakte proces-verbaal op van het ongeval en vorderde het kenteken van de personenauto in.

Vriend opgepakt na mishandeling vriendin

TILBURG: Een 20-jarige vrouw uit Tilburg werd zondagavond 2 september door haar 24-jarige vriend mishandeld. Het slachtoffer had zichtbare blauwe plekken op haar achterlichaam opgelopen en deed aangifte. Ze vertelde dat ze ook met de dood bedreigd was door haar partner. De politie arresteerde de verdachte. Hij verklaarde tijdens het verhoor dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Maandagmiddag 3 september is de verdachte, na het opmaken van een proces-verbaal, weer in vrijheid gesteld.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Stomdronken vrouw rijdt tegen brommobiel

TILBURG: Zondagavond 2 september nam de politie het rijbewijs in van een dronken automobilist. Agenten behandelden rond 22.35 uur op de Hopweg een aanrijding, waarbij sprake was van materiele schade. De bestuurster van een personenauto was tegen een geparkeerde brommobiel gereden. De veroorzaakster, een 41-jarige Tilburgse had alcohol gedronken en werd om die reden werd de vrouw gearresteerd. Zij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van maar liefst 1.025 ug/l, terwijl de wettelijk toegestane maximum grens op 220 ug/l ligt. De agenten vorderden haar rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de vrouw op.

TILBURG: Ook een 41-jarige Tilburger raakte zijn rijbewijs kwijt op zondagavond 2 september. Zijn slingerende rijgedrag was aanleiding voor een controle. De man werd rond middernacht gecontroleerd op de Lage Witsiebaan. De 41-jarige verdachte werd gearresteerd en blies bij ademanalyse een uitslag van 750 ug/l terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane grens is. De man moest meteen zijn rijbewijs inleveren en kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l. De regeling geldt voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Exhibitionist in Oisterwijk

OISTERWIJK: Een 41-jarige vrouw uit Oisterwijk maakte maandagochtend 3 september melding van openbare schennis der eerbaarheid. De vrouw was maandagochtend aan het joggen bij de Pierenberg. Zij liep vanuit de Oisterwijkseweg in Moergestel over het fietspad aan de Sparrendreef richting de Hoevenseweg in Oisterwijk. Op een gegeven moment hoorde zij een mannenstem roepen. Toen ze in zijn richting keek, zag ze dat zijn broek op hing zijn enkels hing. De vrouw is snel doorgelopen en informeerde achteraf de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement stelt de politie een nader onderzoek in. Het gaat om een blank man van ongeveer 30 a 35 jaar, lichaamslengte circa 1,85 meter en kort blond haar.

Auteur: Jeroen Steenmeijer