Persberichten 03/09 middag

regio, 03-09-2007

Leiden Aanhouding voor heling vermoedelijk gestolen fiets De politie heeft vrijdag 31 augustus rond 20.00 uur op de Oude Singel een 26 jarige man uit Leiden aangehouden die in zijn bezit had een zwarte Batavus herenfiets van het type Cayuca. De politie denkt dat de fiets van diefstal afkomstig is. De man verklaarde de fiets voor 40 euro van een hem onbekende gekocht te hebben. De waarde van de fiets ligt echter veel hoger. De politie maakt dan ook tegen hem proces-verbaal op voor heling. De fiets is inbeslaggenomen. De politie heeft nog geen aangifte van diefstal van de fiets binnen.

Leiden Hennepkwekerij ontdekt bij aanhouden verdachten van inbraak De politie heeft maandag 3 september rond 02.35 uur aan de Herenstraat twee mannen uit Den Haag van 42 en 43 jaar aangehouden. De twee werden na een inbraakalarm bij een supermarkt op het dak van een magazijnloods aangetroffen. Ze hadden diverse inbraakwerktuigen bij zich. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten. Op het dak werd een sterke henneplucht geroken die na onderzoek bleek te komen uit een bedrijfspand aan die straat. Daar bleek een professionele hennepkwekerij te zijn. Deze is ontmanteld. Nadere gegevens over deze kwekerijk ontbreken nog. In deze zaak zijn nog geen verdachten aangehouden.

Leiden Negen aanhoudingen bij vier geweldsincidenten De politie heeft het afgelopen weekend bij vier incidenten waarbij sprake was van geweld, negen aanhoudingen verricht. Van de negen verdachten zitten er nog vier voor het onderzoek vast. De politie maakt proces-verbaal op.

Zaterdag 1 september rond 03.00 uur vond een 20 jarige man uit Leiden het aan de Dobbedreef nodig om agenten uit te schelden en te beledigen. Toen agenten hem vroegen weg te gaan deed hij dit tot de overkant van de weg waar hij urineerde. De agenten besloten hem daarvoor een proces-verbaal te geven. Daarnaar gevraagd wilde hij zijn personalia niet geven en zette zijn beledigingen aan het adres van de agenten voort. Dezen besloten hem dan maar aan te houden. Hij verzette zich daar tegen, bleef beledigen en deed daar bedreigingen bij. Uiteindelijk kon hij in de boeien geslagen worden en overgebracht worden naar het politiebureau. De man was kennelijk kwaad over het feit dat hij uit de kroeg gezet was en reageerde dat af op de agenten die toevallig langs kwamen.

Zondag 2 september rond 03.00 uur werd de politie geroepen naar de Nieuwe Beestenmarkt waar een opstootje zou hebben plaatsgevonden. Een 30 jarige man uit Leiden deed daar aangifte tegen een 22 jarige man uit Kedzierzyn-Kozle (Polen) die hem in het gezicht had geduwd waardoor hij in de plantenbakken was beland. Dit gebeurde nadat de twee met elkaar in gevecht waren geraakt. De Pool zou hem hebben aangevallen. Deze was kennelijk kwaad omdat hij de uitgaansgelegenheid niet meer in mocht. De portier liet hem er na 02.00 uur niet meer in. Diezelfde nacht rond 03.20 uur hield de politie vier mannen aan die een 20 jarige man uit Leiden bij zijn woning hadden geslagen en bij de nek hadden gegrepen. Kennelijk waren de verdachten, een 19 jarige uit Dordrecht, en drie uit Leiderdorp van 17, 18 en 19 jaar, nog kwaad op hem nadat ze na een ruzie uit een uitgaansgelegenheid waren gezet. Toen de Leidenaar de gelegenheid verliet en naar zijn huis liep werd hij bij zijn woning mishandeld. Twee verdachten liepen regelrecht in de handen van de op dat moment op de Breestraat surveillerende agenten. De anderen werden op aanwijzing van getuigen aangehouden. Zondagavond werden bij een café aan de Schoolsteeg drie mannen uit Leiden van 23, 49 en 64 jaar aangehouden. Rond 20.40 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij binnen was waarbij een ruit sneuvelde. De politie hield de drie aan en onderzoekt wat zich daar precies heeft afgespeeld.

Voorschoten Woninginbraak De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Middelgeestlaan De inbraak vond daar zaterdagavond 1 september plaats. Een deur van de woning werd opengebroken. Uit de woning werd een mobiele telefoon en geld gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Alphen a/d Rijn Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een dofrode oud model vijfdeurs auto die maandag 3 september rond 08.15 uur op de kruising Diamanstraat met de President Kennedylaan een daar fietsende 17 jarige jongen uit Alphen aan reed en na even te zijn uitgestapt weer wegreed.

Aan de jongen die over het fietspad van de laan reed werd door de man die uit de Diamantstraat kwam geen voorrang gegeven. De jongen kwam ten val. De bestuurder stapte uit en zei meerdere malen sorry tegen de jongen maar stapte al snel weer in en reed weg in de richting van de kruising Burgemeester Bruinslotsingel. De jongen had last van benen en heup, diverse schaafwonden en schade aan kleding en fiets.

Zevenhuizen Aanrijding Maandag 3 september ontstond rond 08.25 uur op de Zuidplasweg een aanrijding tussen twee autos. Een 18 jarige automobilist uit Zevenhuizen maakte een onverwachte stuurbeweging waardoor ze op de andere weghelft terecht kwam en op haar tegenligger een 24 jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel botste. Deze auto draaide door de klap enkele keren om de as heen. De Capelse is met klachten aan haar nek voor onderzoek overgebracht naar het Ijsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.

Gouda Aanhoudingen na vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen enkele bewoners van de burgenwijk. De politie hield twee jongens van 15 en 18 en twee mannen van 46 en 55 jaar aan. De 55 jarige verdachte zag dat enkele jongens aan een auto zaten en vroeg zijn visite of de auto van één van hen was. Buiten ontstond de ruzie waarbij er over en weer klappen vielen. De politie heeft voor het verdere onderzoek van beide partijen twee personen aangehouden.

Lekkerkerk Politie treedt op na schermutselingen De politie heeft in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september opgetreden tijdens onenigheden op het Raadhuisplein. Rond middernacht werd een eerste incident gemeld. Portiers van een uitgaansgelegenheid daar kregen het aan de stok met twee bezoekers die de toegang tot het pand waren geweigerd. De twee bezoekers werden enige tijd later aangehouden voor mishandeling. Tussen 02.00 en 02.30 uur verlieten meerdere bezoekers de uitgaansgelegenheid. Buiten ontstonden kleine schermutselingen waarbij de politie eveneens moest optreden. Kort hierna werd de sfeer grimmiger en werden er meer politie-eenheden ingezet. Op vordering van agenten ging het merendeel van de jongeren weg. Ongeveer dertig personen bleven nog rondhangen waarna de politie zich meer op de achtergrond heeft gehouden. Omstreeks 03.40 uur ontstond op de Burgemeester Roosstraat beroering tussen een groep volwassenen. Twee mannen van deze groep waren met elkaar in gevecht en moesten uit elkaar worden gehaald. Omdat één van de twee daarna alsnog een klap uitdeelde aan de andere, werd hij aangehouden. De dertig overgebleven personen op het Raadhuisplein bleven zich vervelend gedragen en gaven geen gehoor aan de diverse vorderingen om zich te verwijderen. Hierop heeft de politie een linie gevormd en de groep rustig richting Koninginneweg gedreven. De weggestuurde groep kwam nu onder dreigend geschreeuw terug en opnieuw werd een linie gevormd. Een 17 jarige Lekkerkerker die weigerde te vertrekken werd aangehouden. Hij liep hierbij door een politiehond een verwonding op aan zijn arm en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 04.00 uur keerde de rust terug.