Ingezonden persbericht


Persbericht - 3 september 2007

Nieuwe website Radio 4 online

Overzichtelijk platform voor liefhebber klassieke muziek

De nieuwe Radio-4 website is online. De website brengt nieuws, interactieve klassieke content en een compleet overzicht van alle programma- en concertinformatie van de publieke omroep. Naast informatie is er op radio4.nl veel audio te vinden, zoals de plaatpaal. Hiermee kunnen nieuw uitgekomen cd's compleet online worden beluisterd. Daarnaast biedt de website een overzicht van klassieke podcasts, webradiokanalen en Radio 4 programma's die terug te beluisteren zijn.

Blog
De inhoud van radio4.nl wordt verzorgd door alle omroepen die betrokken zijn bij de programmering van Radio 4. Radio4.nl wordt een plek waar programmamakers en luisteraars elkaar ontmoeten. Programmamakers houden een blog bij, waarop bezoekers kunnen reageren. Het laatste klassieke muzieknieuws wordt dagelijks op de site gecommuniceerd. Bezoekers van de site kunnen hierop reageren, input leveren en een mening geven over uitzendingen en concerten. Door het gebruik van tags is het eenvoudig om relevante inhoud te vinden. Daarnaast zal een uitgebreide zoekfunctie bezoekers helpen informatie gemakkelijker te vinden.

Radio 4
Radio 4 brengt 24 uur per dag klassieke muziek. De zender neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd, met de mooiste klassieke muziek van de middeleeuwen tot nu. Het aanbod van muziek op Radio 4 maakt dat er voor zowel de ´nieuwe´ als de ´ervaren´ liefhebber veel te genieten is. Radio 4 volgt het Nederlandse muziekleven actief en geeft aandacht aan jong talent. Jaarlijks zendt Radio 4 circa 340 in Nederland opgenomen concerten uit, waarvan de helft live. Ook laat de zender de beste concerten en opera´s uit 's werelds beroemdste concertzalen horen. Radio 4 is dé klassieke radiozender.

Voor meer informatie: www.radio4.nl