Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 3 september 2007

Vier aanhoudingen na drugsdeal

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie zag op zondagmiddag drie mensen in de Ludwigstraat een drugsrunner aanspreken. Even later zag men dat er een deal werd gesloten en er een pakker werd overhandigd. De drie personen, een 21-jarige Française, een 25-jarige Fransman en een 18-jarige Fransman, zijn aangehouden. Ze waren in bezit van bijna 70 gram hasj en 5 gram hennep. De drugs zijn in beslag genomen. Ook de runner, een 31-jarige Roosendaler, is aangehouden. Bij hem is een geldbedrag in beslag genomen. De drugstoeristen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De runner is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie houdt twee mannen aan

HOEVEN: De politie kreeg op zondagavond tegen 20.30 uur melding van een bewoner van de Bovenstraat. Er zou een man door de straat lopen die aan de portieren van geparkeerde autos trok. Een aantal bewoners liep achter de man aan en hield hem tegen. Bij het arriveren van de politie bleek dat de man, een 22-jarige man uit Sprundel, die onder invloed van drank verkeerde, niet in bezit van een identiteitsbewijs. Hij is aangehouden. Bij zijn aanhouding ontstond er een conflict tussen een buurtbewoner en de verdachte. De 22-jarige bewoner sloeg hierbij de verdachte in het gezicht en is ook aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging en vernieling

OUDENBOSCH: De politie hield op zondagavond omstreeks 22.00 uur een 42-jarige man uit Oudenbosch aan voor bedreiging. De man had in een conflict met zijn 37-jarige vrouw ernstige bedreigingen geuit. Ook had hij een meubelstuk door een ruit van hun woning in de wijk Spui gegooid. De politie hield de man aan in de woning. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagavond een 23-jarige Roosendaler aan voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De man liep met een fiets over het Kadeplein en botste hierbij tegen bezoekers van de kermis op. Ook viel hij tegen hekwerken. Hij moest mee naar het politiebureau. Omdat de man zwaar onder invloed was en niet duidelijk werd wie deze man was, is hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie voor het vaststellen van zijn identiteit.

Man aangehouden voor heling c/q/ diefstal

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag even voor 23.30 uur een 24-jarige man aan voor heling c.q. diefstal. Een voorbijganger meldde bij de politie dat er een man onder invloed van drugs zou rondrennen op de Passenberg. De man werd aangetroffen in de achtertuin van een woning. De woning is eigendom van een familielid van de verdachte. In de schuur werden meerdere voorwerpen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De goederen zijn in beslag genomen.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag om 00.15 uur een 30-jarige automobilist aan voor rijden onder invloed. De Roosendaler werd op het Stationsplein staande gehouden door de politie. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. De bestuurder is aangehouden. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 685 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingenomen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drie jongens aangehouden na vernieling autos

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op zondagmiddag melding van vernieling van autos aan de Kastanjelaan. Een buurtbewoner had drie jongens gezien die autos vernielden. Een auto-eigenaar deed aangifte van poging tot diefstal van zijn auto. De drie zouden geprobeerd hebben een ruit van de auto te vernielen. De politie hield op de Papaverstraat aan de hand van getuigenbeschrijvingen drie personen aan. De 13-jarige jongen en twee 14-jarige jongens uit Bergen op Zoom zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder verhoor.

Twee aanhoudingen na vernieling autos

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondagavond twee jongeren aan voor vernieling en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Een auto-eigenaar zag op zondagavond een aantal jongeren op zijn auto zitten, ook sprongen ze op de auto. Hij vroeg hen zich te verwijderen. Dit deden ze niet. De politie arriveerde en vroeg hen om een identiteitsbewijs. Dit konden ze niet tonen. De 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom en de 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom zijn in verzekering gesteld op het politiebureau. De auto-eigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling.

Auteur: Inge Rijgersberg