Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen huldigt Van der Linden

03 sep 2007 | Minister Verhagen heeft vandaag het Commandeurschap in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan de voorzitter van de parlementaire assemblée van de Raad van Europa, René van der Linden.
Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) reikte de onderscheiding maandagmiddag uit op het ministerie. Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) was ook bij de ceremonie aanwezig. Van der Linden ontvangt het Commandeurschap als blijk van waardering voor zijn invulling van het lidmaatschap van de Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa. "Als voorzitter van de Parlementaire Assemblé e is Van der Linden er in geslaagd de Raad van Europa prominent op de kaart te zetten," aldus Verhagen. "De rol van de Assemblée op het gebied van het bevorderen van de mensenrechten wordt dankzij de inspanningen van Van der Linden serieus genomen." Het voorzitterschap van Van der Linden van de Raad van Europa loopt na drie jaar (de maximale termijn) medio januari 2008 ten einde.

Nederland hecht veel waarde aan de Raad van Europa, als hoeder van het mensenrechtenacquis in Europa en als platform voor dialoog op het gebied van democratie, rechtsstaat en mensenrechten. Nederland is een actieve lidstaat van de Raad van Europa en heeft de meeste verdragen van de Raad geratificeerd.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl