Stadsdeel Amsterdam-Noord

Succesvol Noorderparkfestival 2007

Afgelopen weekend (zaterdag 1 en zondag 2 september) vond voor de tweede keer het Noorderparkfestival plaats. Het festival opende zaterdagavond met een spectaculair vuurwerk waarvoor jong en oud zich verzamelde op de Buiksloterdijk. Miss Noordje beet vervolgens het spits af op het Floraparkpodium. Daarna volgde goed bezochte optredens van DJ Idriss, DiceCream en coverband Nocturne.

Op zondag was er voor alle leeftijden wat wils en zorgde het prachtige weer ervoor dat het bezoekersaantal opliep tot een totaal van maar liefst 15.000. Vanaf 12.00 uur vonden er optredens plaats op verschillende podia die verspreid door het Florapark waren opgesteld.

Op het Rozentuinpodium met wereldmuziek bracht o.a. Maria de Fatima de mooiste fado en kon men ondertussen van een heerlijk Surinaams broodje genieten. Op het Noorderparkpodium zong het publiek mee met de smartlappen van Sandra Swart, Ramon Beense en Dario!

Bij het Floraparkpodium liet talent uit Amsterdam-Noord zich zien en horen. Er waren dansers, rappers en er was hiphop en hardrock. Tenslotte gaf Gio, de jonge R&B-zanger een superconcert.

Het Magic Circus had tweemaal een uitverkochte tent, en op de Kinderweide was het een hele gezellige drukte met kinderen in alle leeftijden. Zij kwamen knutselen, klimmen op de stormbaan en naar het optreden van Nico de Verhalenman en Cowboy Billie Boem. Het gehele festival was gratis te bezoeken.

Naast de vele optredens genoten de bezoekers ook van heerlijke hapjes. Er waren kramen met Turkse pizza, Surinaamse saté en gezonde Caraïbische smoothie. Ook de cultuur- en informatiemarkt met stands van o.a. Stadsdeel-Noord, de bibliotheek en het filmmuseum werd goed bezocht.

In september 2006 organiseerde Stichting JAM de eerste editie van het Noorderparkfestival voor stadsdeel Amsterdam-Noord in het kader van Amsterdam-Noord 25 jaar! Het bleek een groot succes te zijn. Daarom; herhaling van dit unieke festival. Het Noorderparkfestival 2007 vond wederom plaats in het toekomstige Noorderpark, nu nog het Florapark en Volewijkspark.

Wilt u meer informatie over het Noorderparkfestival?

Stadsdeel Amsterdam-Noord

Afdeling Communicatie

Mireille Olliveira

(020) 634 92 55