SP Tilburg


Busstaking dreigt tijdens autovrije zondag

03-09-2007 * Nu het conflict tussen de vakbonden en busbedrijf Veolia opnieuw is opgelaaid liggen acties van chauffeurs in het verschiet. "Autovrije zondag is nog bijna twee weken bij ons vandaan, tijd genoeg voor de wethouder om in overleg te treden met de vakbonden. Het zou jammer zijn als 'beide acties' elkaar in de wielen zouden rijden", aldus SP raadslid Paul Huijgen, die hierover vanavond wethouder Aarts over aan de tand zal voelen.

De SP heeft sympathie voor het standpunt van de chauffeurs en vakbonden. "Laat daar geen misverstand over bestaan: zij staan niet alleen in hun recht om actie te voeren, ze hebben nog groot gelijk ook en wij steunen hun strijd om goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden", zegt Huijgen: "Maar geen openbaar vervoer op een autovrije zondag zou een ramp zijn, daarmee zou dit mooie initiatief wel eens een flinke deuk kunnen opleveren, terwijl het juist een dag is waarop de bus meer aandacht moet krijgen". De SP diende precies een jaar geleden samen met PvdA, GL en D66 het initiatiefvoorstel Autovrije Zondag in.

Vanavond spreekt de raadscommissie Fysiek met wethouder Aarts. Paul Huijgen: "Dat is een goede gelegenheid haar te vragen of ze hier al over nagedacht heeft en wat zij denkt te doen om te voorkomen dat er op 16 september in Tilburg behalve auto's ook geen bussen rijden. Daarbij komt het aan op tijdigheid en behoedzaam opereren. Mensen onder druk gaan zetten heeft in dit geval geen zin, wat het dringend maakt hier ruim op tijd over na te denken". Zie ook:

* Initiatiefvoorstel Autoloze Zondag
* www.tilburg.sp.nl