Gemeente Maassluis

Koninklijke onderscheiding voor de heer L. Leichtenberg

Op zaterdag 1 september 2007 heeft de heer Leichtenberg een koninklijke onderscheiding ontuit handen van de burgemeester van Maassluis, de heer J.A. Karssen . De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het Classical Night Concert in Maassluis.

De heer Leichtenberg is ruim 30 jaar actief op diverse terreinen. Van 1977 tot 1990 was hij actief voor de winkeliersvereniging in de binnenstad van Maassluis. De vereniging werd in 1990 omgezet in de Ondernemersvereniging Koopcentrum de Binnenstad waarvan hij bestuurslid/adviseur is. Nadat de VVV in Maassluis werd opgeheven was hij in 1992 oprichter van het toeristische informatiepunt Maassluis. Dankzij zijn initiatief maakte de VVV in 2002 een herstart. Vanaf 1995 is de heer Leichtenberg centrummanager van het door de Ondernemers Federatie Maassluis en de gemeente Maassluis opgericht centrummanagement, die het doel heeft de binnenstad als winkel- en verblijfscentrum te verbeteren, de concurrentiepositie in de regio te verstevigen en het centrumgebied in zijn algemeenheid te promoten. Als zodanig was hij medeoprichter van de Stichting Economische Stimulering Binnenstad Maassluis en is hij lid van vele werkgroepen. Hij promootte de gemeente Maassluis en haar ondernemers met een bedrijvenmarkt op de jaarlijkse Bedrijven Contactdagen te Rotterdam. In 1997 was hij medeoprichter, voorzitter en activiteitencoördinator van de Stichting Promotie Maassluis (SPM) die het doel heeft activiteiten in Maassluis te organiseren. Enkele van deze activiteiten zijn de Maarten 't Hartwandeling, wandeling door het maritieme Maassluis, de Boeiende route. Vanaf 2005 is hij bestuurslid van de Stichting Kunstijsbaan Maassluis die voortaan eenmaal in de drie jaar in de winterperiode in Maassluis komt te staan.

Decorandus heeft zich geruime tijd ingezet voor de lokale samenleving. Hij heeft diverse activiteiten ontplooid en ontplooit op het terrein van toerisme, ondernemerschap en promotie van Maassluis die ten goede komen aan de samenleving. Vanwege zijn verdiensten is de heer Leichtenberg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.