Gemeente Asten


03-09-2007
Woningcorporatie bergopwaarts@bow start procedure huisuitzetting hennepkwekers

Na de ontdekking van vijf hennepkwekerijen aan 't Haakske in Asten op 16 augustus heeft woningcorporatie Bergopwaarts@BOW besloten een procedure tot huisuitzetting op te starten. De betreffende chaletwoningen zijn in bezit van woningcorporatie Bergopwaarts@BOW. In het huurcontract is opgenomen dat het telen van wiet in een huurwoning, altijd tot gevolg heeft dat de bewoners hun huis uit moeten.

Uitzetting
Gemeente Asten deelt het standpunt van Bergopwaarts@BOW dat de bewoners van deze woningen hun huis moeten verlaten. Bergopwaarts@BOW zal de vrijgekomen woningen weer verhuren. De betrokken bewoners komen in principe na vijf jaar weer in aanmerking voor een woning van Bergopwaarts@BOW

Procedure
De formele gerechtelijke procedure om tot huisuitzetting over te gaan is in gang gezet. Het is uiteindelijk de rechter die hierover een uitspraak doet. De bewoners van deze woningen kunnen tot aan het voorkomen bij de rechtbank zelf met een oplossing komen om elders te gaan wonen. Hier zijn echter wel randvoorwaarden aan verbonden. De oplossingen mogen niet tot illegale situaties leiden.

Hennep
Half augustus is in vijf van de zes chaletwoningen aan het Haakske per woning tussen de 300 en 450 wietplanten plus benodigde kweekapparatuur ontdekt, waarvoor de bewoners illegaal stroom aftapten. Alle zaken zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd.