Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht
CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 3 september 2007

---

CNV Stads- en streekvervoer verheugd over succes eigen optreden

Kou uit de lucht bij Veolia

De kou is uit de lucht bij vervoersbedrijf Veolia West- en Midden Brabant. Wat maandagavond een wij-willen-stakenvergadering had kunnen worden, werd uiteindelijk en-we-nemen-er-nog-een-ledenbijeenkomst. Uit pure vreugde. "Want alle betrokkenen zijn blij dat het conflict voorbij is", meldt bestuurder Jean_Marie Severijns van CNV stads- en streekvervoer.

Veolia heeft alle bezuinigingsplannen ingetrokken. Het gewraakte 14 puntenplan werd maandag 3 september door de Veolia-bedrijfsleiding van tafel gehaald. Dit nadat vorige week ook de ondernemingsraad - met wie het stuk was geconstrueerd - z'n aanvankelijke steun introk. Dit alles na hevige protesten uit vakbondshoek, vanwege de onrechtmatigheid van de plannen.

Severijns: "Maar niet alleen dat. De directie heeft nu ook het plan van tafel gehaald om 6 procent te bezuinigen op de bedrijfsvoering. Die bezuiniging was anders volledig op de werknemers afgewenteld."

Blij
Hij is, met de leden, blij dat het nu zo is gelopen. "Opnieuw blijkt dat de gebundelde kracht van CNV Stads- en streekvervoer baanbrekend is. Muurvast zittende conflicten worden weer beweegbaar. Ik ben onze leden daarvoor ook dankbaar. Dankbaar dat zij hun nek uitsteken voor zichzelf én voor de collega's. Alle mensen die hun steun hebben betuigt op ons internet aan de mensen bij Veolia wil ik eveneens bedanken."

Een opdracht voor de toekomst ligt er nog wel volgens Severijns: "Werken aan herstel van vertrouwen. Want dat is héél zwaar onder druk komen staan."