Ingezonden persbericht


Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis breidt uit voor 2008

Tirreno-winnares Eversdijk naar Zebra's

AMSTERDAM - Team Ton van Bemmelen Sports-OdySis heeft haar eerste aanwinst voor het wielerjaar 2008 vastgelegd. De formatie van ploegleider Ingrid Haringa wordt uitgebreid met Anne Eversdijk. De 18-jarige Zeeuwse junior stapt over van ren- en tourclub Theo Middelkamp naar de criteriumploeg die wordt geleid door Odwin Bink en voormalig nationaal kampioene Sissy van Alebeek.

Eversdijk verbaasde de wereld door dit jaar zowel de tweede etappe als het eindklassement van de etappekoers Tirreno-Adriatico voor rensters tot 21 jaar op haar naam te schrijven. Het Zeeuwse talent manifesteerde zich bovendien door op het nationaal kampioenschap bij de junioren als zesde te eindigen en vijfde op de tijdrit te worden. Op het Europees kampioenschap voor junioren in het Bulgaarse Sofia werd de inwoonster van Kapelle dertiende op de weg en vijfde in de race tegen de uurwerk. Op het wereldkampioenschap in Mexico finishte Eversdijk op de weg als elfde en achtste in de tijdrit.

De Zeeuwse kon na haar overwinning in de meerdaagse wedstrijd Tirreno-Adriatico kiezen uit aanbiedingen van diverse ploegen. Ze koos echter voor Team Ton van Bemmelen Sports-OdySis, waar ze reeds voor de etappekoers contact mee had. De Zebra's behoren met 39 overwinningen op dit moment tot de meest succesvolle ploegen in het dames- en herenpeloton. De dames van de criteriumformatie wonnen in het afgelopen weekeinde via Moniek Rotmensen nog de Ronde van Dordrecht. De heren waren via Gerhard Klijnhout de sterkste in de Nacht van 's-Gravendeel.

Eversdijk stond dit jaar reeds acht maal op het erepodium, met tweede plaatsen in de rondes van Werkendam, Rockanje, Oud-Gastel en Steenbergen en derde plaatsen in Bleiswijk en haar woonplaats Kapelle.
---

Noot: Nadere informatie: Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23


---- --