Ingezonden persbericht


Wederom twee toptien posities voor Luuk Glansdorp

Nürburg, 3 september 2007 - Ondanks een tegenvaller tijdens de vrije training, heeft Luuk Glansdorp zijn stijgende lijn weten vast te houden. Op de Nürburgring liet de debutant in de Duitse Formule BMW opnieuw twee toptien posities noteren. De zeventienjarige racecoureur uit Leiderdorp was tevreden met zijn resultaten.

Na het uitstekende raceweekend op Oschersleben, was het hele team van Zetll Motorsport gemotiveerd om opnieuw succes te boeken. Het weekend in Duitsland kreeg aanvankelijk een moeilijke start, nadat in de eerste ronde van de vrije training de remleiding in de Formule BMW-bolide lekte. Glansdorp verloor hierdoor kostbare tijd om zijn auto af te stellen voor de kwalificatie. "In het voorprogramma van de Formule 1 reden we op de lange baan, nu reden we echter op de korte versie van de Nürburgring. Dat ik de vrije training niet kon doen was dus zonde, omdat ik zonder nieuwe circuitkennis de kwalificatiesessies in moest", vertelde Luuk Glansdorp.

Ondanks de geringe trainingskilometers was de Nederlander in staat om een goede kwalificatie te rijden. In de eerste sessie verzekerde Glansdorp zich knap van een achtste startpositie voor de eerste race. In de tweede training kwam hij uit op een negende tijd, waardoor twee toptien startposities waren zeker gesteld.

De start van de eerste wedstrijd verliep niet perfect. Glansdorp moest aan de binnenkant van de baan starten, waar het nog gedeeltelijk nat was. Door iets te veel wielspin verloor hij twee plaatsen. Het circuit bleek voor de deelnemers lastig door haar vele snelle bochten, waardoor het moeilijk was om met een formule auto dicht bij elkaar te rijden en in te halen. Daardoor kon de Formule BMW-piloot niet zoals voorgaande races veel posities goedmaken. Met een plek winst kwam Glansdorp uiteindelijk als negende over de finish.

Onder een dreigende wolkenlucht voltrok zich de tweede race waarin Luuk Glansdorp als negende mocht starten. De door Sartorius ondersteunde piloot kon het tempo volgen en sloeg een gaatje naar zijn achtervolgers. Met een goede wagenbeheersing sloot Glansdorp zijn raceweekend als negende af.

Luuk Glansdorp: "Ik heb opnieuw twee toptien posities behaald en dat is een mooie prestatie. Gezien de moeilijke omstandigheden in de vrije training wist ik twee goede uitgangsposities voor de races te realiseren. Alleen het inhalen was op dit circuit erg moeilijk. In de vele snelle bochten die hier waren, heb je genoeg downforce nodig. Maar als je vlak achter iemand rijdt dan verlies je juist downforce, en is het daardoor moeilijker om in te halen. Met mijn twee toptien posities was ik over het weekend gezien de beste Nederlander. Ik kijk ontzettend uit naar de volgende races in Barcelona en ik hoop dat we weer een stap richting de ereplaatsen kunnen maken."

Het eerstvolgende raceweekend van Luuk Glansdorp vindt 23 september plaats op Circuit de Catalunya in Barcelona, Spanje.

Luuk Glansdorp wordt dit seizoen ondersteund door; Sartorius BV uit Nieuwegein, Van Vliet Containers, www.luchtleiding.nl en BMW Amsterdam.

--