Gemeente Beek


Ludieke aftrap voor NJOY project in Beek

Beek, 28 augustus 2007

Op 3, 4 en 7 september vindt op de zes basisscholen in de gemeente Beek de aftrap plaats van het NJOY project. Met dit project wil de gemeente Beek kinderen laten genieten van diverse activiteiten op het gebied van sport, bewegen, gezondheid en cultuur. De aftrap vindt plaats in de vorm van een ludieke voorstelling waarbij de kinderen worden geprikkeld tot deelname aan de verschillende activiteiten. Maandag 3 september is wethouder Thijs van Es aanwezig bij de aftrap op de St. Martinusschool, om 13.15 uur.

De gemeente Beek heeft subsidie gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor een periode van vier jaar om dit project op te zetten. Voor iedere euro die de gemeente ontvangt van het ministerie, draagt de gemeente zelf ook een euro bij. Doel van het project is om kinderen gezonder te laten leven en problematisch gedrag terug te dringen. Verder wil men met het project de samenwerking tussen ondermeer het onderwijs en verenigingen verder intensiveren. De gemeente heeft t/m 2010 subsidie ontvangen.

Voor de komende periode staan er verschillende naschoolse activiteiten op het programma. Op maandag- en dinsdagmiddag is er sporten na school waaraan kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen deelnemen. Op woensdagmiddag zijn er verschillende kunstactiviteiten me o.a. linosnede, beeldhouwen en keramiek. Na de herfstvakantie wordt op alle scholen ook gestart met een programma van de GGD, gericht op gezonde voeding en bewegen. Deelname aan alle activiteiten is gratis.

De aftrap op de zes basisscholen wordt verzorgd door een theatergroep die via mooi, grappig en levendig theater de kinderen meenemen in de wereld van NJOY. Aan het einde van de voorstelling ontvangen de kinderen het programmaboekje voor de komende periode. De inschrijvingsformulieren voor alle activiteiten zijn inmiddels verspreid op de basisscholen.

Het project is een samenwerking tussen verschillende partners zoals de scholen, Partners in Welzijn, Casa do Caminho en de GGD. Voor de coördinatie en uitvoering is een consulent aangesteld.

Voor meer informatie over het project: www.njoy-beek.nl.