Gemeente Hilversum

Herinrichting kruising Soestdijkerstraatweg

28 augustus 2007
Op maandag 3 september begint de aannemer in opdracht van de gemeente met de herinrichting van de kruising Soestdijkerstraatweg/Van Riebeeckweg, de kruising bij het Sportpark. De herinrichting in het kader van het Integraal Bereikbaarheids Plan Hilversum e.o., zal zeven weken duren.

De werkzaamheden
De kruising wordt volledig heringericht en uitgerust met verkeerslichten. Het fietspad aan de kant van het tankstation wordt verlegd achter het tankstation om. Waar nu het fietspad ligt, komt een aparte strook voor de bussen van Connexxion, die na de herinrichting over het Arenapark gaan rijden. De Arena wordt daarvoor verbreed en via een bussluis verbonden met de Soestdijkerstraatweg.

Omleidingen
De kruising wordt in twee fasen heringericht. In de eerste drie à vier weken wordt de kant van de Van Rieebeeckweg gedaan, daarna drie à vier weken de kant van het tankstation. Gedurende de hele periode geldt over het desbetreffende deel van de Soestdijkerstraatweg eenrichtingsverkeer stad uit over een baan langs de ene of de andere kant van de weg. In de eerste fase is ook de toegang tot de Van Riebeeckweg afgesloten. Stad in wordt omgeleid over het Oostereind, de Diependaalselaan en de Utrechtseweg.
De verbreding van de Arena begint op 10 september. De Arena wordt daarvoor afgesloten vanaf de Olympia. Om de parkeerplaatsen rond Dudok Arena en het ROC bereikbaar te houden wordt vanaf de inrit op de Diependaalselaan een tijdelijke doorsteek gemaakt naar beide gebouwen.

De herinrichting van de kruising maakt deel uit van het Integraal Bereikbaarheids Plan Hilversum e.o. (IBP). Dat plan beoogt Hilversum beter bereikbaar te maken met openbaar vervoer, auto en fiets. De herinrichting van de kruising gebeurt met het oog op een betere doorstroming van de bussen van Connexxion, met name van buslijn 100 tussen Huizen en Hilversum. De bussen van en naar Huizen rijden daarna over het ArenaPark en krijgen op de kruising Soestdijkerstraatweg/Van Riebeeckweg en op de kruising bij het Tolhuis via Korte Afstands Radio prioriteit van de verkeerslichten.
Met vragen kunt u terecht bij de heer Wil Kamer van de dienst Stad; tel: 035 - 629 2200.