Gemeente 's-Hertogenbosch

31-08-2007

Bouwwerkzaamheden Sociaal-cultureel Centrum Rosmalen van start

Maandag 3 september starten de verbouw- en uitbreidingswerkzaamheden van het oude gemeentehuis in Rosmalen tot Sociaal Cultureel Centrum. Met het verlenen van de bouwvergunning is het startschot hiervoor gegeven. Jonkman & Klinkhamer architecten tekenden voor het ontwerp van het gebouw. Voor de bouw is Bouwbedrijf Timmers uit Rosmalen aangetrokken. Het Sociaal Cultureel Centrum wordt naar verwachting eind 2008 in gebruik genomen.

Sociaal-cultureel kloppend hart
Met de bouw van het centrum wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan de culturele verenigingsactiviteiten in Rosmalen. Het Cultureel Centrum biedt onderdak aan tal van verenigingen, clubs en instellingen op het gebied van kunst en cultuur, waaronder De Muzerije, Ros Kabelkrant, de bibliotheek en St. Cecilia. Het Sociaal Cultureel Centrum vormt een ideale locatie voor uitvoeringen, van muziek, toneel en theater, cursussen en vergaderingen. Naast een breed aanbod aan activiteiten ter ontspanning, educatie en cultuur kunnen bezoekers van het Cultureel Centrum hier ook terecht voor een praatje en een kopje koffie. Het sfeervolle Grand Café biedt hiervoor alle gelegenheid.

Gemeente balie
Voor een uittreksel, het afhalen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn inwoners van Rosmalen voortaan ook in het Sociaal Cultureel Centrum aan het juiste adres. Binnen het centrum opent de gemeente een balie Burgerzaken.