Gemeente Den Haag

De riolering in de Amsterdamse Veerkade is ruim 80 jaar geleden aangelegd en is nu aan vervanging toe. Op maandag 3 september 2007 start de gemeente met het rioolwerk, dat tot 15 november 2007 zal duren.

Werkzaamheden
Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats in het middendeel van de weg. Dit werk duurt twee weken. In de tweede fase start de gemeente ter hoogte van de Bierstraat (richting Wagenstraat) met het vervangen van de riolering. Aansluitend wordt het riool richting Spui vervangen. In totaal duren deze werkzaamheden 8 weken.

Verkeershinder
Tijdens de werkzaamheden blijft er voor doorgaand verkeer één rijbaan beschikbaar in beide richtingen. Wel moet verkeer rekening houden met extra drukte.

Parkeren
Tijdens de werkzaamheden kan niet iedereen bij zijn of haar woning parkeren. Daarom zijn de parkeervergunningen met 02 (Oude Centrum) vanaf maandag 3 september ook geldig in de vergunninggebieden
01(Spuikwartier / Nieuwe Haven) en 31 (Stationsbuurt). Na de rioolwerkzaamheden vindt er nog een herinrichting van het gebied plaats, daarom geldt de regeling tot 15 april 2008.

De Parkeergarage Veerkade blijft tijdens de rioolwerkzaamheden volgens de normale route bereikbaar.

Herinrichting
Begin 2008 start de gemeente met een herinrichting van de Veerkades volgens de uitgangspunten van 'De Kern Gezond'. Meer informatie over deze werkzaamheden is te vinden op www.denhaag.nl/dekerngezond.