Ministerie van Defensie

02-09-2007 23:00

LUCHTMACHT PROMINENT BIJ CHAMPCAR RACE

Vier F-16's van de Koninklijke Luchtmacht hebben vandaag, zondag 2 september, een spectaculaire fly-by uitgevoerd bij de eerste Dutch Champ Car Grand Prix op het circuit van Assen. Vlak voor het begin van de race, rond 13.00 uur, vlogen de toestellen van vliegbasis Volkel in een strakke formatie over de startgrid. Op die manier werd een groet gebracht aan de tienduizenden enthousiaste bezoekers en de deelnemers aan de race. Na het passeren van de startgrid verlieten de toestellen de formatie alle vier in een andere richting.

In de paddock van het circuit stond ook een F-16 en een wervingsstand opgesteld. De veelal jeugdige bezoekers lieten zich uitgebreid informeren door de het luchtmachtpersoneel. Vele tientallen mochten, soms na lang wachten, ook even plaatsnemen in de cockpit. Onder hen ook de Commissaris der Koningin van Drenthe en voormalig Minister van defensie, Relus ter Beek.

F-16 jachtvliegtuigen en de snelle racewagens hebben veel met elkaar gemeen op het gebied van technologie en teamwork. Daarom levert Defensie, op verzoek van de organisatie, een bijdrage aan dit evenement. De Koninklijke Luchtmacht is ook aanwezig om bezoekers te wijzen op de behoefte aan nieuw personeel voor vliegende en technische functies.