Open Universiteit stelt studiebeurs t.w.v. 10.000 euro ter beschikking

03/09/2007 09:23


Open Universiteit


De Open Universiteit Nederland heeft een kennisquiz ontwikkeld waarin gestreden kan worden om een studiebeurs van de Open Universiteit Nederland ter waarde van 10.000 euro. Met dit studiefonds zou iemand een volledige bachelor- of masteropleiding kunnen volgen.

Voorrondes en finalespel
Bezoekers van de website (www.ou.nl) kunnen tot 15 oktober via een online kennisquiz kans maken op de studiebeurs. Deelnemers moeten een aantal vragen uit inleidende cursussen van de Open Universiteit beantwoorden. Tien deelnemers zullen via een loting geselecteerd worden en via e-mail uitgenodigd worden hun studiemotivatie te beschrijven. De motivaties zullen door een jury worden beoordeeld op originaliteit en argumenten. Aan de hand van deze beoordeling wordt bepaald wie de studiebeurs uit handen van collegevoorzitter Theo Bovens zal ontvangen.

Leven-lang-leren
Met de kennisquiz en het ter beschikking stellen van een studiebeurs wil de Open Universiteit stimuleren dat meer mensen hoger onderwijs volgen. Als universiteit voor leven-lang-leren ontwikkelt de Open Universiteit allerlei initiatieven om de noodzaak van het onderhouden en uitbreiden van kennis onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Zo stelt ze gratis cursussen beschikbaar via internet en ondersteunt zij het nieuwe programma 'Ben je slimmer dan een kind?' van NET5.