Politie Hollands Midden

Datum: 3 september 2007

Noordwijk Vier aanhoudingen bij drie geweldsincidenten
De politie heeft het afgelopen weekend bij drie incidenten waarbij sprake was van geweld, vier aanhoudingen verricht. Alle verdachten zijn na hun verhoor weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.
Zaterdag 1 september rond 01.30 uur werd aan De Grent een 25 jarige man uit Katwijk aangehouden. Hij was het er niet mee eens dat hij vanwege zijn betrokkenheid bij een ruzie in een uitgaansgelegenheid uit die gelegenheid werd gezet en ging daarop de 38 jarige portier uit Katwijk te lijf. Deze kreeg klappen, werd gebeten en gekrabd. De man deed aangifte .
Aan de Abraham van Royenstraat hield de politie drie mannen aan. De drie, twee uit Haarlem van 19 en 22 jaar en een 20 jarige uit Den Haag waren betrokken bij een vechtpartij. Daarbij zou geslagen zijn met een ijzeren pijp. Twee mannen uit Leiden van 21 en 23 jaar deden aangifte van mishandeling.
De politie heeft verder nog in onderzoek een incident aan de jan van Henegouwerweg. Op zondag 2 september rond 03.00 uur werden daar een 18 jarige man uit Noordwijk en een 19 jarige man uit Lunteren verwond door een kapot bierglas. Er zou uit een groepje jongeren met dat glas op hen zijn ingestoken. De daders waren er daarna vandoor gegaan.

Katwijk Woninginbraak
De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Papaverhof. De inbraak vond plaats tussen vrijdag 31 augustus 14.00 uur en zaterdag 1 september 03.00 uur. De dader(s) had(den) kans gezien om een slaapkamerraam open te breken na het opklimmen van het dak van de keuken. Na inklimmen doorzochten ze de woning. Er zijn diverse goederen gestolen zoals een videocamera, sieraden, een laptop en geld.

Rijnsburg Woninginbraak
De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Siegenlaan. In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september wist men via een slaapkamerraam in te klimmen na op het dak van een uitbouw te zijn geklommen. De woning werd door de dader(s) doorzocht en voor zover nu bekend is is er geld gestolen.

Voorhout Aanrijding
Op de Leidsevaart ontstond zaterdag 1 september rond 19.00 uur een aanrijding tussen een auto die bestuurd werd door een 43 jarige man uit Sassenheim en een 21 jarige bromfietser uit Leiden. De bromfietser raakte daarbij gewond. De aard van de verwondingen zijn niet bekend. De Leidenaar werd overgebracht naar het LUMC.
De aanrijding ontstond doordat de automobilist vanaf de Sportlaan het fietspad opreed en daar stopte om goed zicht te hebben op het verkeer dat over de Leidsevaart reed. Op dat moment kwam de bromfietser over het fietspad aanrijden en botste op de auto.

Oegstgeest Aanrijding Rijksweg A44
Op de Rijksweg A44 gebeurde zaterdagmiddag 1 september rond 15.00 uur een aanrijding waarbij vier auto's betrokken waren. Er vielen drie gewonden die naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis werden overgebracht. Het ging hier voornamelijk om klachten over de buik, de nek en kneuzingen. Er waren veel hulpdiensten terplaatse om hulp te verlenen. Voor de behandeling van de aanrijding werd de rijbaan in de richting Den Haag tijdelijk afgesloten. Dit veroorzaakte een grote verkeerschaos op en in de weide omgeving van de A44 mede omdat deze weg omleidingsweg was voor de wegens werkzaamheden afgesloten Rijksweg A4.
De oorzaak van de aanrijding was dat een 30 jarige automobilist uit Den Haag te laat reageerde op een voor hem opdoemende file. Hij botste tegen de auto van een 55 jarige man uit Amstelveen die vervolgens botste tegen de auto van een 21 jarige man uit Maassluis die weer op zijn beurt botste op de auto van een 60 jarige vrouw uit Rotterdam.
De gewonden waren de automobilist uit Amstelveen, een 56 jarige vrouw uit Amstelveen en een 24 jarige man uit Southall die beiden inzittenden waren.

2e aanrijding
Mede door de verkeerschaos die er was en de hulpdiensten die af en aan reden, ontstond op de Rijnzichtweg rond 15.15 uur een aanrijding tussen een 57 jarige motorrijder uit Leiderdorp en een 31 jarige automobilist uit Katwijk. De Katwijker remde voor een brandweer die met optische en geluidsignalen reed. De motorrijder die achter hem reed had dat te laat in de gaten. Hij botste op de auto en liep letsel op een knie en ribben. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Warmond Politie onderzoekt verkeersconflict
De politie doet onderzoek naar een verkeersconflict dat zich zaterdag 1 september rond 12.30 uur op de Oranje Nassaustraat afspeelde. Een 36 jarige automobilist uit Oegstgeest zou daar bedreigd zijn door een automobilist. Dit deed hij met een ijzeren stratenmakerstaaf waarmee hij de auto van de Oegsgeester beschadigde. Dit incident zou zijn oorsprong hebben op de Herenweg. Daar stopte de Oegstgeester voor een oude vrouw die met haar rollator op een voetgangsoversteekplaats liep. Een auto met daarin de man zou daar achter hem gestopt zijn en hem met veel gebaren en seinen duidelijk hebben gemaakt dat er moest worden doorgereden. Nadat de vrouw was overgestoken en de man zijn weg vervolgde, kleefde zijn achtervolger op zijn bumper. Op de Oranje Nassaustraat haalde hij hem in en zette zijn auto voor die van de Oegstgeestenaar. Vervolgens werd er uitgestapt en kwam de man dreigend met het ijzer op hem af. Een omstander zou hem nog tot rust hebben gemaand. De politie heeft de aangifte in onderzoek en verwacht binnenkort de andere partij in deze zaak te kunnen horen.

Roelofarendsveen Bedrijfsinbraak
Zaterdag 1 september rond 02.15 uur in ingebroken bij een bedrijf aan het Veenderveld. Vermoedelijk drie personen openden met geweld zowel het hekwerk als de toegangsdeur om het pand binnen te komen. Er werden ondermeer laptops en beeldschermen gestolen. De eigenaar werd direct na het inbraakalarm gewaarschuwd en ging ter plaatse. Hij zag nog net een personenauto met drie inzittenden wegrijden. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zicht te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vernieling auto's
Een buurtbewoner van de Oude Ambachtenwijk heeft zaterdag 1 september rond middernacht een 18 jarige jongen uit Woubrugge aangehouden na vernieling van auto's. De buurtbewoner hoorde glasgerinkel op de Klepperman en nam poolshoogte toen hij zag dat er een bierfles op de grond kapotgegooid was. De man liep naar buiten om drie jongens en twee meisjes die hij kort voor het glasgerinkel al had zien staan hierover aan te spreken. Op dat moment zag hij twee jongens op auto's staan dansen en springen. Een van de jongens wist hij nog aan te houden. Hij werd overgedragen aan de politie. De andere verdachte, een 18 jarige Ter Aarder, wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd korte tijd later eveneens aangehouden. Vier auto's liepen schade op.

Ter Aar Inbraak in woning
In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september is ingebroken in een woning aan het Kievitspad. Terwijl de bewoners lagen te slapen wist men het raam boven de achterdeur open te schroeven en de woning binnen te gaan. De benedenverdieping werd vervolgens doorzocht. Er werden onder andere een mobiele telefoon, bankpassen en een auto, een rode Seat Arosa, gestolen. De politie stelt een onderzoek in het heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht te melden via 0900 - 8844.

Gouda Verkeersongeval
Zondag 2 september rond 16.40 uur vond op de kruising Nieuw Gouwe Oostzijde / Hanzeweg een aanrijding plaats tussen een 30 jarige motorrijder uit Harmelen en een 41 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De motorrijder reed over de Nieuwe Gouwe Oostzijde in de richting van de Goudse Poort en wilde linksaf slaan om de Hanzeweg in te rijden. Hij zag daarbij de tegemoetkomende automobilist over het hoofd en reed tegen het voertuig aan. De bestuurder vloog over de motorkap en kwam op de weg terecht. Hij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Reeuwijk Aanranding
Een 17 jarige Reeuwijkse heeft aangifte gedaan van aanranding. Het meisje maakte vrijdag 31 augustus rond middernacht met haar zus een wandeling toen zij merkten dat zij werden achtervolgd door een man op een fiets. De meisjes liepen de route Groen van Prinstererlaan, Raadhuisweg, koeienbrug, richting gemeentehuis, omgeving Albert Schweitzerstraat en zagen de fietser meerdere keren opduiken. De meisjes besloten even uitelkaar te lopen. Bij de poort tussen de Koningin Wilhelminastraat en de Raadhuisweg kwam de Reeuwijkse de man tegen. De man betaste haar even en ging er weer vandoor op zijn fiets in de richting van de Raadhuisweg, koeienbrug. Volgens de meisjes reed de man van ongeveer 20 jaar op een opvallend lage fiets.

--------------------------------------------- einde 1e berichtenreeks -----------------------------------------

---

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459305

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --