Politie Drenthe

Maandag

Assen, 03-09-2007

Autoinbraken
DROUWEN In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in vijf geparkeerde autos. Deze stonden op de Gasselterstraat, Schoolstraat en Markeweg. De buit bestond uit autoradio-cd-spelers.

Politie vordert rijbewijzen in
HOOGEVEEN Een 45-jarige autobestuurder uit Stoutenburg Noord en een 22-jarige Hoogevener raakten zondagmiddag hun rijbewijs kwijt. De mannen reden in hun autos over de A37 met een snelheid van 183 km/u. De toegestane snelheid was 120 km/u. (07-173535/07-173538)

Politie houdt bromfietsdief aan

ELIM Een 27-jarige inwoner van Hoogeveen werd zondagmorgen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een bromfiets aan de Prieswijk te hebben gestolen. De politie stelt een onderzoek in. (07-173486)

Woninginbraak

ASSEN Zaterdag werd er ingebroken in een pand aan de Mastmakerstraat. Een raamkozijn werd vernield om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit geld, twee mobiele telefoons en een digitale camera. (07-173500)

Schoolinbraak

EMMEN Afgelopen weekend werd er ingebroken in een school aan de Laan van het Kinholt. Twee ramen werden vernield waarna een beeldscherm werd gestolen. (07-173511)

Dronken Champcarbezoeker onder de auto
ASSEN Een 45-jarige dronken Champcarbezoeker uit Oranje raakte zondagmiddag licht gewond bij een aanrijding. De man sprong op het Laaghalerveen, ter hoogte van de Stekkenwal, onverwachts voor een taxibus. Deze werd bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Beilen. De man werd overgebracht naar het WZA en kon na onderzoek huiswaarts keren. (07-173559)

Politie bekeurt alcomobilisten
ROGAT Een 32-jarige man uit Soest werd zondagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole op de Hessenweg blies de autobestuurder 250 ug/l. (07-173588)

EMMEN Een 34-jarige man uit Lelystad werd in de nacht van zondag op maandag op de Flintstraat bekeurd. Tijdens een controle gaf de man, die alcohol genuttigd had, een valse naam op. Tevens bleek de als veelpleger bekend staande man geen rijbewijs te bezitten. (07-173615)

Politie slingert baldadige knapen op de bon
EMMEN Een 16-jarige Emmenaar en zijn 17-jarige vriend uit Veenoord werden in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd terzake baldadigheid. Op de Hoofdstraat moesten een aantal prullenbakken het ontgelden. De knapen vonden het nodig om er flink tegenaan te trappen. Er ontstond geen schade maar het leverde de heren elk een bon op. (07-173603)

Man aangehouden voor mishandeling agente
ASSEN Een 35-jarige inwoner van Smilde werd zondagmiddag aangehouden terzake mishandeling. De onder invloed van alcohol verkerende man reed op de motorparkeerplaats bij de TT-baan, slingerend op zijn fiets in op twee surveillerende bikepatrollers. Toen een 33-jarige agente hem daarover aansprak sloeg hij haar onverwachts in het gezicht. De man werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij kon zich s avonds niets van het gebeuren herinneren. Hij werd inverzekering gesteld en zit nog steeds vast. (07-173563)

Politie houdt agressieve vader en zoon aan
ASSEN Zondagmiddag werden in de paddock van de TT-baan een 34-jarige man uit Alblasserdam en zijn 58-jarige vader uit Papendrecht aangehouden. De 34-jarige man wordt ervan verdacht een 50-jarige Nijkerkervener te hebben mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat hij aangesproken werd door de 58-jarige man nadat hij korte tijd op een lege kruk had gezeten. De man uit Papendrecht gaf aan dat het zijn zitplaats was waarna het slachtoffer meedeelde dat er echter niemand op zat. Tegelijkertijd sloeg de 34-jarige man het slachtoffer in zijn gezicht. De 34-jarige man wenste niet mee te werken aan zijn aanhouding en werd geboeid afgevoerd. Ook zijn vader die zich hevig verzette tegen de aanhouding van zijn zoon, werd aangehouden en ingesloten. (07-173523)

Massale vechtpartij op de TT-baan
ASSEN Zondagmiddag vond er een massale vechtpartij plaats achter de hoofdtribune van de TT-baan. Deze werd zonder politie-inzet door beveiligingspersoneel van de organisatie gesust. Zondagavond bleek dat de twee partijen elkaar weer vonden in het centrum van Assen aan de Brinkstraat. Ook hier liep het uit de hand en werd de hulp van de politie ingeroepen. Uiteindelijk werden er twee personen, 26 jaar uit Amen en 31jaar uit Grolloo, aangehouden. Na overleg met het OM werden de mannen gehoord en weer in vrijheid gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (07-173561)

Politie houdt brandstichters aan
ASSEN Een 20-jarige en een 23-jarige man uit Beetsterzwaag zijn zondagmiddag aangehouden op een parkeerplaats ter hoogte van de hoofdtribune van de TT-baan. Op aanwijzing van getuigen konden de mannen aangehouden worden als verdachten van brandstichting van een caravan. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. (07-173556)

Politie onderzoekt autobrand
DIEVER In de nacht van zondag op maandag raakte door onbekende oorzaak een auto door brand beschadigd. De op het erf van de Dwarsdrift geparkeerde auto kon door de brandweer geblust worden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (07-1736220

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280