Politie Groningen

Maandag 3 september 2007

Provincie Groningen, 03-09-2007

Groningen: politie zoekt getuigen overval

De politie is op zoek naar getuigen van een overval aan de Vismarkt in Groningen. Zondagmiddag omstreeks 17.15 uur is een nog onbekende man het winkeltje Liatelier binnen gedrongen. De man heeft het winkelpersoneel bedreigd en is er met een geldbedrag vandoor gegaan. Het zou gaan om een man met een donkere huidskleur en donker haar, ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een plastic tas. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: jongetje gewond bij aanrijding

Een 8-jarig jongetje uit Leeuwarden is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Een 47-jarige automobilist uit Groningen raakte op Laan 1940-1945 door onbekende oorzaak in de slip. De auto kwam tegen de vangrail tot stilstand. Het jongetje zat als passagier in de auto en is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Hij had striemen opgelopen door de veiligheidsgordel. De bestuurder en twee andere kinderen kwamen met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: inbreker auto betrapt

De politie heeft zondagnacht aan de Noorderhaven in Groningen een 34-jarige Stadjer aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man een auto was binnengegaan via de kofferbak. De gealarmeerde politie constateerde dat uit de bewuste auto de radio/cd-speler was weggenomen. Op basis van het signalement kon de man in de omgeving worden aangehouden. Hij had de radio/cd-speler in zijn bezit. Ook werd het frontje van een andere autoradio aangetroffen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

Een 40-jarige automobilist uit Loppersum moest zondagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 156 km/uur over de Noordzeeweg in Groningen. De maximum toegestane snelheid is daar 100 km/uur. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordbroek: shovel overrijdt vrouw

Een 19-jarige medewerkster van een kippenbedrijf in Noordbroek is zondagavond bij een bedrijfsongeval gewond geraakt. De uit het Duitse Nordhorn afkomstige vrouw werd door een shovel overreden. Ze is met onder meer een beenfractuur naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De 50-jarige uit Harkema afkomstige bestuurder van de shovel heeft het slachtoffer waarschijnlijk niet gezien omdat hij voorop zijn machine een aantal kisten had staan. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Bedum: snorfietser gewond

Een 20-jarige uit Bedum afkomstige bestuurder van een snorfiets liep in de nacht van zaterdag op zondag letsel op in een poging aan de politie te ontkomen. De man was er vandoor gegaan toen hij op de Sportlaan in zijn woonplaats enkele agenten zag. Hij probeerde vervolgens diverse keren een achter hem aanrijdende politieauto van zich af te schudden en weigerde gehoor te geven aan een stopteken. Op het Boterdiep Westzijde probeerde de politieauto de snorfietser in te halen. Om dat te voorkomen, week deze uit naar links waarbij hij de auto raakte en ten val kwam. De man werd met knieletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Daar werd in verband met vermoedelijk alcoholgebruik een bloedproef van hem afgenomen.

Leek: vernielingen bij recreatiepark

Op het Landgoed Nienoord zijn vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag diverse vernielingen aangericht. Bij het zwembad werd een grote ruit ingeslagen. In het pretpark moesten een carrousel en onderdelen van het minispoor het ontgelden. Het carrousel raakte daarbij ontzet, van het spoor werden seinpalen uit de grond getrokken en beschadigd. De politie stelt een onderzoek in.