Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 3 september

* VERDACHTE ZWARE MISHANDELING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Een 29-jarige Rotterdammer is zondagmiddag rond half twee op de Jacob van Akenstraat aangehouden nadat hij zijn ex-schoonzus en zwager had mishandeld.
De man die een bezoek bracht aan zijn kinderen werd hierbij lastig gevallen door de 46-jarige vrouw. Zij wilde niet dat de kinderen bij hem waren. Hierdoor ontstond een handgemeen waarbij de vrouw de man krabde en sloeg waarop hij de vrouw een kopstoot gaf en haar eveneens sloeg. Hierdoor raakte zij gewond aan haar gezicht. Haar man, een 44-jarige Rotterdammer sprong in de bres voor zijn vrouw maar werd vervolgens door de verdachte ook geslagen met als gevolg een gebroken kaak, jukbeenderen en een hersenschudding. Beiden zijn door personeel van de GGD overgebracht naar het IJssellandziekenhuis alwaar de man is opgenomen. De vrouw kon na behandeling huiswaarts. De 29-jarige verdachte is ingesloten. Tegen de 46-jarige vrouw is eveneens proces-verbaal opgemaakt.


* QUADS IN BESLAG GENOMEN
SCHIEDAM - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord heeft zondagmiddag op de Carolus Linnaeusborg twee quads in beslag genomen.
Naar aanleiding van een melding dat twee jonge jongens rond kwart voor vijf op een quad door de wijk reden werd een onderzoek ingesteld. Het tweetal, beiden afkomstig uit Schiedam en 6 jaar oud, werd aangetroffen op de C. Linnaeusborg. De beide voertuigen bleken onverzekerd waarna zij in beslag zijn genomen.

Uitgave zondag 2 september

* VERKEERSONGEVAL
ROTTERDAM - Op rijksweg A15, zuidbaan, vond zaterdagmorgen een verkeersongeval plaats, waarbij zeven voertuigen betrokken waren. Een personenauto, die in de richting van het Beneluxplein reed, raakte in een slip door hevige regenval en raakte een andere wagen.
De gevolgen waren aanzienlijk, een aantal andere auto's kwam eveneens met elkaar in botsing. In totaal werden zeven voertuigen beschadigd. Drie mensen liepen verwondingen op en zijn in een ziekenhuis behandeld.


* TOEZICHT METROTRAJECT TERP - KRALINGSEZOOM

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben vrijdagavond tot in de nachtelijke uren, samen met RET-controleurs, toezicht gehouden op het metrotraject Terp - Kralingsezoom.
RET-personeel bekeurde 143 reizigers voor zwartrijden, 34 van hen rekenden ter plaatse een kaartje met verhoogd tarief af. De overigen konden na een waarschuwing hun weg vervolgen. De politie heeft verbalen uitgeschreven voor o.a.: roken in het openbaar vervoer, drinken van alcohol, afval achterlaten, Wet ID., gebruik softdrugs en heling fiets. Daarnaast werd een gesignaleerde aangehouden. In totaal 10 aanhoudingen en 41 processen-verbaal.
ROTTERDAM - Politiemensen van de Zeehavenpolitie hebben vrijdagmiddag en -avond op verschillende locaties, Brielselaan, Waalhaven OZ en Oldegaarde, verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn er 41 processen-verbaal opgemaakt voor o.a.: niet dragen gordel, geen helm dragen, vervallen APK, negeren borden, technische gebreken, snelheid en mobiel bellen. Vijf verkeersdeelnemers kregen een verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. Eén rijbewijs werd ingevorderd.


* VERDACHTEN VERNIELING
ROTTERDAM - De politie van het district Noord heeft zaterdagmorgen drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling door het aanbrengen van graffiti in de Van Maanenstraat. Omstreeks kwart voor acht signaleerde politiemensen op de Schieweg het drietal op signalement. Twee renden weg en één bleef staan. Alle drie konden worden aangehouden. Het gaat om Rotterdammers van 27 en 28 jaar oud. Zij overgebracht naar een politiebureau.


* INBRAKEN SPORTCOMPLEXEN
SCHIEDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken bij twee sportcomplexen aan de Stadhouderslaan. Het gaat om tennisverenigingen. Men kwam binnen door verbreking. Geïnventariseerd wordt wat er precies weg is. De recherche van het district Waterweg Noord stelt een onderzoek in.


* DRIE AANHOUDINGEN VOOR WEDERSPANNIGHEID

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft zondagmorgen, omstreeks kwart voor één, drie mensen aangehouden. Zij worden verdacht van verzet, belemmering en belediging. Na sluiting van het festivalterrein van 'Paradie Overschie'aan de Baanweg bleef een groepje nogal luidruchtig Ze werden aangesproken om het wat rustiger aan te doen. Dat mocht echter niet baten, men ging gewoon door en begon beledigende taal uit te slaan. Met de aanhouding van een 22-jarige Rotterdammer bemoeiden zich ook een 24 jarige vrouw en een 28-jarige Schiedammer. Alle drie zijn overgebracht naar een politiebureau.


* BRAND AAN BOORD DUWBOOT
ROTTERDAM - Aan boord van de duwboot 'Orient', liggende in de Elbehaven, brak zaterdagmorgen brand uit. De brandweer had de brand snel onder controle. Omstreeks halftwaalf was men aan boord bezig om twee bolders met een snijbrander te verwijderen. Onder het dek waar men aan het branden was bevind zich de opslagruimte voor o.a. nylontrossen, die vlam vatten door de warmte. De brandweer heeft de smeulbrand met schuim gedoofd.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid heeft zaterdagavond vijf mannen aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling. Op camerabeelden was te zien hoe een groep van vijf mannen vernielingen aanrichtte op het Zuidplein door tegen auto's aan te schoppen. Van een drietal wagens waren de spiegels afgetrapt. Surveillance-eenheden reageerden direct en het vijftal werd aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 17 tot 20 jaar.


* VERKEERSONGEVAL TWEE BROMFIETSEN
ZWARTEWAAL - Een 23-jarige bromfietser uit Hellevoetsluis reed vrijdag, aan het begin van de avond, over de Reijersedijk uit de richting Zwartewaal. Een 18-jarige bromfietsster uit Zwartewaal reed daar ook maar uit de richting Hellevoetsluis. In een bocht op de Reijersedijk botsten de bromfietsen frontaal. De 23-jarige is naar het Erasmus MC gebracht met hoofdletsel en een fractuur. De vrouw is naar het Zuiderziekenhuis gebracht met eveneens fracturen en hoofdletsel.


* AUTOVERNIELERS AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Even na het middernachtelijk uur vrijdagavond werd een auto in de Waterman besmeurd met lichtblauwe verf door een jongeman uit een groep. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in, richting Heemraadstation en troffen daar een groepje jongeren waarvan er één voldeed aan het opgegeven signalement. De 16-jarige Rotterdammer had in z'n kleding een lichtblauwe verfstift en ook op z'n handen zat de verf. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* OPENLIJKE GEWELDPLEGING, VERDACHTEN AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - De politie van het district De Eilanden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man en een vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Op straat bij de uitgang van een horecagelegenheid aan de Noordkade ontstond tussen een paar mensen ruzie. Er werd geduwd en geslagen en er viel iemand op de grond. Politiemensen grepen direct in. Een 18-jarige Spijkenisser en een 19-jarige vrouw eveneens uit Spijkenisse zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau. Het 19-jarige slachtoffer wenste niet geholpen te worden.


* WASDROGER IN BRAND
SPIJKENISSE - Zaterdagmiddag gingen politie en brandweer naar een woning aan het Snoekerveen in verband met een brandje. Vanaf de zolderverdieping kwam flink wat zwarte rook. De brandweer ging naar binnen en het bleek dat het om de wasdroger ging. Alles was snel onder controle. De oorzaak is volgens de brandweer vermoedelijk een aantal 'knuffels' dat op de droger lag.


* VERDACHTEN VERNIELING
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg Noord hebben zaterdagmorgen vroeg vier mensen aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling van een winkelruit. Ook een etalageruit van een ander pand was vernield. Bezien wordt of één en ander met elkaar te maken heeft. De vier verdachten zijn 13, 17 en 22 jaar oud en afkomstig uit Schiedam.

* STOP EN HALT PROCEDURES
vrijdagmiddag, omstreeks zes uur, drie jongens betrapt bij een vuur stoken op het dijklichaam tussen Vlaardingen en Schiedam (in de buurt Laan van Bol'es). De drie, 11 en 12 jaar oud en afkomstig uit Vlaardingen, hadden een diepe kuil gegraven en daarin een groot kampvuur gestookt van binten en boomstronken Rondom het vuur stonden bomen. Het vuur werd met moeite gedoofd. De ouders zijn geïnformeerd één van hen komt in aanmerking voor STOP en de andere twee voor HALT.

Uitgave zaterdag 1 september

* BEZOEKER DISCOTHEEK GEWOND BIJ STEEKPARTIJ

ROTTERDAM - Een 17-jarige man uit Purmerend is zaterdagmorgen in een discotheek aan de Delftsestraat gewond geraakt bij een steekpartij.
Omstreeks drie uur kregen een paar mensen in de gelegenheid onenigheid en dit ontaardde in een steekpartij toen één van hen een steekwapen trok en de 17-jarige verwondde. Hij is overgebracht naar het Erasmus MC voor behandeling.
De politie stelde direct een onderzoek in, waarbij de bezoekers van de discotheek gecontroleerd de zaak verlieten. Buiten werd op een gegeven moment, uit een groep mensen, een fles gegooid die het achterhoofd van een politieman raakte. Hij is naar een ziekenhuis gebracht waar een aantal hechtingen werden aangebracht. Na behandeling kon hij het ziekenhuis verlaten. De recherche van het district Centrum stelt een onderzoek in naar de dader(s) van de steekpartij en de flessengooier. Getuigen die over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met de recherche via het telefoonnummer 0900 - 8844.


* AUTO'S BESCHADIGD DOOR BRAND
SPIJKENISSE - De politie van het district De Eilanden stelt een onderzoek naar een aantal autobranden op het Kikkerveen en directe omgeving in de wijk Waterland. Een zestal auto's, een caravan en een carport werden afgelopen nacht zwaar beschadigd door het vuur. Omstreeks drie uur zaterdagmorgen werd de politie gealarmeerd voor een autobrand aan het Kikkerveen. Daar bleek dat in de directe omgeving nog twee brandlocaties waren. De brandweer had het vuur snel onder controle en geblust. De politie gaat uit van brandstichting.
De recherche wil zo snel mogelijk bij de daders komen. Vandaag wordt er een buurtonderzoek gehouden. De politie verzoekt iedereen die iets weet over de branden of anderszins over informatie beschikt om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.