Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 03-09-2007

In gevecht

AMERSFOORT- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden omdat zij met elkaar aan het vechten waren. Omstreeks 06.40 uur kreeg de politie de melding dat twee personen zouden vechten op de Hof. Door agenten werden de vechtersbazen van 27 en 36 jaar uit Amersfoort en Amsterdam aangehouden en ingesloten voor verhoor. Getuigen gaven aan dat de mannen over en weer klappen uitdeelden. Onderzoek moet uitwijzen waarover de ruzie ging en wie er is begonnen.

Lastig persoon

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een lastig persoon aangehouden. Omstreeks 06.15 uur zagen agenten dat een groepje personen op straat stond aan de Oliesteeg. De jongens stonden op de weg en op de vraag van de agenten om op de stoep te gaan staan reageerden ze in eerste instantie niet. Uiteindelijk gingen de jongens weg maar een 26-jarige man uit Amersfoort gingen schreeuwen en wilde niet luisteren. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bejaarde man beroofd

HOOGLAND Een 83-jarige inwoner van Hoogland is zaterdagochtend op de Zevenhuizerstraat beroofd van zijn geld. Het slachtoffer liep tussen 09.00 en 09.15 uur op de stoep toen hij werd benaderd door een man die vroeg of hij geld kon wisselen. terwijl de bejaarde man in zijn portemonnee zocht, kreeg hij een duw, waardoor hij op de grond viel. De andere man hielp hem overeind en gaf hem zijn portemonnee terug, die op de grond was gevallen. Vervolgens rende de man hard weg richting Kerklaan. Eenmaal thuis ontdekte het slachtoffer dat het geld uit zijn portemonnee was verdwenen.

Het signalement van de overvaller luidt: een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud, circa 1.85 meter lang. De man heeft bruin kort haar en sprak goed Nederlands. Hij droeg een korte jas. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen die iets hebben gezien van het voorval contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Beroofd van telefoon

AMERSFOORT - Een 14-jarige jongen is zaterdagavond 1 september beroofd van zijn mobiele telefoon op de Prins Frederiklaan. De jongen ging omstreeks 22.30 uur samen met een vriend op de fiets naar het Olympiaveld. Daar kwamen ze een groep tegen van acht jongens. Een van hen griste de mobiele telefoon uit de hand van het slachtoffer. Toen die daar wat van zei, kwam de verdachte nog terug om hem bij de keel te grijpen. Vervolgens liep hij weg.

De verdachte is een blanke jongen van circa 16 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, donkerblond of bruin stekelhaar. Hij heeft een rond gezicht met veel puistjes. Hij droeg een zwarte trainingsbroek en een donkerkleurige trui of vest.

De jongen was in het gezelschap van leeftijdgenoten. Een van hen was opvallend lang, 1.90 meter, een ander heeft een donkere huidskleur. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.Anoniem bellen kan ook, naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.