Persberichten Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht, 03-09-2007

Snelheidscontroles

BUNNIK Op de Schoudermantel heeft de politie zondag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.30 en 12.30 uur passeerden 968 voertuigen de radar. Daarvan reden er 153 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 92 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.

HUIS TER HEIDE De politie heeft zondag 2 september gecontroleerd op snelheidsovertredingen op de Amerfsoortseweg. Tussen 10.40 en 12.40 uur passeerden 407 voertuigen het meetpunt. Achttien overtredingen werden geconstateerd, met als uitschieter 118 kilometer per uur, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.

Inbraak in postagenschap

ZEIST - De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 september twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij inbraak in een winkel annex postagentschap in winkelcentrum De Clomp. Het gaat om een 19-jarige man uit Zeist en een 23-jarige man uit Roosendaal. De laatste is een bekende van de politie.

Omstreeks 00.50 uur ging het inbraakalarm af. Agenten namen een kijkje en zagen een auto geparkeerd voor de zaak met daarin de twee mannen. De Roosendaler droeg een uniformjasje en zei voor een beveiligingsbedrijf te werken, maar kon dat niet aantonen. De Zeistenaar zou een kennis zijn die bij hem was ingestapt op te schuilen tegen de regen.

De agenten roken een hasjgeur in de auto. Vanwege de verdachte omstandigheden werden de mannen aangehouden. Later trof de politie een gat aan in het dak van de zaak. Vooralsnog lijkt er niets te zijn weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachten zijn ingesloten.