Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 03-09-2007

Beroving

IJSSELSTEIN Op de Praagsingel is zondagmorgen 2 september een 17-jarige jongen uit IJsselstein beroofd.

De jongen liep omstreeks 02.30 uur van een café in de Voorstraat naar huis. Op de Praagsingel werd hij door een onbekende man vastgepakt en naar de grond gewerkt. De man dreigde met een mes en op dat moment kwam er een tweede man aanrennen en werd de jongen gedwongen zijn portemonnee en telefoon af te geven. De jongen werd gedwongen om met de twee mannen te gaan pinnen en even later bij zijn huis de autosleutels van zijn vader te pakken en af te geven. De mannen gingen er in de auto van de vader vandoor, namen de jongen nog een paar straten mee en zetten hem op de kruising Tuinensingel en Statensingel uit de auto. De jongen schakelde de politie in.

Signalement verdachten: blanke mannen, 18 a 19 jaar oud, zware stemmen. Eén droeg donkere schoenen de ander blauwe bovenkleding met een capuchon. De gestolen auto is een zwarte Ford Focus met kenteken 87-SN-PB.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844. Anoniem bellen kan via M: 0800-7000.

Fietsverlichtingscontrole

HOUTEN Op de Utrechtseweg heeft de politie van 21.00 tot 22.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Dertien fietsers liepen tegen de lamp omdat hun voor en/of achterlicht defect was. Ze kregen een bekeuring.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Op de Kruideniersweg is een 22-jarige automobilist uit IJsslestein aangehouden voor rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, werd maandag om 05.55 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 405 ug/l in zijn lichaam had. Omdat hij beginnend bestuurder is, is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.