Gemeente Hilversum

Cursus Uitkomen met inkomen

12 juni 2007
Rondkomen van wat er binnenkomt, valt niet altijd mee. Wat de oorzaak ook is, veel mensen kunnen best wat hulp gebruiken. Daarom start op 4 september in Hilversum opnieuw de cursus 'Uitkomen met inkomen'. Deelname aan de cursus is gratis omdat de gemeente Hilversum in het kader van armoedebestrijding de kosten voor haar rekening neemt.

Het aantal mensen dat niet rond kan komen van hun inkomen stijgt. Het maakt niet uit of dat om loon, een uitkering of een andere vorm van inkomsten gaat en ook niet of het veel of weinig is. Ook mensen met meer inkomen ondervinden problemen. Hiervoor zijn verschillende oorzaken te vinden. De belangrijkste is wel dat mensen geen overzicht hebben over de eigen financiën. Ze geven gemakkelijk meer uit dan ze hebben en worden overvallen door rekeningen waar niet op was gerekend.

Praktijkgericht
De cursus 'Uitkomen met inkomen' gaat daarom ook vooral in op dat aspect van overzicht. Zo wordt behandeld hoe een maandbegroting en een jaarplanning gemaakt kunnen worden. Ook onderwerpen als 'het vergroten van de inkomsten en verlagen van de uitgaven', 'de verleiding om te kopen' en 'bezuinigingen: hoe houdt u het vol'? komen aan bod. De cursus is heel erg op de praktijk gericht. Er wordt gewerkt met opdrachten en er worden ervaringen uitgewisseld.

Op dinsdag 4 september gaat de cursus opnieuw van start. In totaal beslaat de cursus zes weken. De bijeenkomsten worden gehouden op de dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden
Als u zich voor de cursus 'Uitkomen met inkomen' wilt aanmelden, kunt u dinsdag, woensdag en donderdagochtend contact opnemen met Diana van Vessem,Versa/SIS algemeen maatschappelijk werk; tel: 035 - 683 0154.