Provincie Noord-Holland

Gratis pendelbussen bij Hiswa

10-8-2007

De provincie zorgt voor gratis pendelbussen tijdens de Hiswa te water in IJmuiden van dinsdag 4 september tot en met zondag 9 september.

De pendelbussen vertrekken vanaf het Pontplein in IJmuiden en zijn gratis voor iedereen die gebruik maakt van de Fast Flying Ferry tussen Amsterdam Centraal Station en Velsen-Zuid. De provincie doet dit om de bereikbaarheid van de Hiswa te water te verbeteren.

De 23e editie van de Hiswa te water heeft plaats in de jachthaven Marina Seaport IJmuiden. Er zijn bijna 500 zeiljachten, toerjachten, motorkruisers, sportboten en klassieke sloepen te bewonderen. De Hiswa is op werkdagen open van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Gratis pendelen
De provincie heeft Connexxion opdracht gegeven bussen te laten rijden. Speciale bussen worden op werkdagen ingezet van 10.45 tot 18.30 uur en in het weekend van 09.45 tot 18.30 uur. Mensen met een vervoerbewijs van de Fast Flying Ferry mogen gratis met de pendelbus mee.

De Hiswa is ook goed te bereiken met snelbuslijn 75 vanuit Haarlem (deze rijdt elk kwartier) en snelbuslijn 82 vanuit Amsterdam Marnixstraat en Amsterdam Sloterdijk (deze rijdt elk half uur). Voor deze lijnen geldt het reguliere OV-tarief.

Investeren in bereikbaarheid
De provincie vindt het belangrijk dat inwoners van Noord-Holland gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De provincie investeert in hoogwaardig openbaar vervoer, zoals de Zuidtangent. Daarnaast zijn er tijdelijke maatregelen om gedurende de zomer de bereikbaarheid van de kust te verbeteren, met de inzet van pendelbussen.