NCRV

De vakantierechter

Angst in eigen tuin

Dinsdag 4 september
22.25 uur, Nederland 1

In de vijfde aflevering van De vakantierechter van de NCRV aandacht voor de volgende kwestie:
In het Drentse Schoonoord heeft meneer Ten Kate al jaren het idee dat zijn buren een aanzienlijk stuk van zijn tuin gestolen hebben. Door de ruzie hierover durft buurvrouw Vereecke niet meer met een gerust hart in de tuin te zitten, terwijl ze die met veel plezier heeft ingericht. Vereecke zegt dat buurman Ten Kate haar bedreigt en de schutting vernielt, Ten Kate ontkent in alle toonaarden. De situatie dreigt volledig uit de hand te lopen. De vakantierechter wordt ingeschakeld. De heer Ten Kate wil zijn stuk tuin terug, maar mevrouw Vereecke wil gewoon weer rustig van de zomerse dagen genieten. Zij eist juist dat Ten Kate niet meer in haar tuin mag komen.

Is de tuin van de heer Ten Kate gestolen? Het is aan mr. Visser om in deze netelige situatie recht te spreken.

Ook geeft De vakantierechter antwoord op twee vakantievragen:

Mevrouw Moenna vliegt met haar zoon naar Dubai. De tickets zijn geboekt bij KLM, met een overstap in Milaan. Op Schiphol checken ze in. Zoonlief staat bijgeschreven in het paspoort van zijn vader die niet meereist. Toch mogen ze naar Milaan. Daar aangekomen weigert de douane toegang tot de vervolgvlucht naar Dubai. Ze moeten terug naar Nederland, de reis valt in het water. De schade is bijna tweeduizend euro. Mevrouw Moenna stelt de KLM aansprakelijk is. Als de KLM haar op Schiphol had gewaarschuwd was de schade niet ontstaan. De vakantierechter geeft advies.

De familie Van der Zanden huurt bij R&M Campers een vrijwel nieuwe camper voor een vakantie van drie weken. Op het laatste moment horen ze van de verhuurder dat die camper niet beschikbaar is, ze krijgen een andere. Bij het zien van de camper vrezen ze het ergste, maar de vakantie moet doorgaan. Ze komen na minder dan een week terug, de camper is zo lek als een mandje en smerig bovendien. De verhuurder weigert ze het huurgeld terug te betalen. Vakantierechter, mag dat zomaar?