Gemeente Onderbanken


Infomarkt Buitenring Parkstad Limburg op 4 en 5 september a.s.

Presentatie tussenstand Tracénota/MER

De Provincie Limburg organiseert, samen met de regio Parkstad Limburg, de Parkstad-gemeenten en de gemeenten Nuth en Schinnen, twee informatiemarkten over de tussenstand van de Tracénota/MER. De onderzoeken voor dit Milieu Effect Rapport (MER) hebben in de maanden januari tot en met augustus 2007 plaatsgevonden. Deze onderzoeken hebben betrekking op onder andere de gevolgen voor: verkeer, economie, lucht, geluid, natuur, water en bodem. De eerste onderzoeksresultaten van deze Tracénota/MER voor de gehele Buitenring Parkstad Limburg worden op 4 en 5 september gepresenteerd.

Presentatie tussenstand

De informatiemarkten vinden plaats op dinsdag 4 september 2007 in Ontmoetingscentrum Brikke Oave, Lindeplein 5a te Brunssum en op woensdag 5 september 2007 in Rodahal, Europaplein 1 te Kerkrade. Tijdens deze avonden kunt u tussen 18.00 uur en 21.00 uur binnenlopen op het moment dat dit u het beste uitkomt. Aan de hand van een film en tentoonstellingswanden zullen op een informele wijze de resultaten van de belangrijkste onderzoeken worden getoond die voor de Tracénota/MER zijn uitgevoerd. Ook zullen ontwerpen van de verschillende tracés worden getoond. Verder wordt een aantal conclusies van de onderzochte alternatieven gepresenteerd.

De Tracénota/MER procedure is nog niet afgerond. Er vindt nu dan ook nog geen officiële inspraak plaats. Die vindt plaats waneer de Tracénota/MER helemaal is afgerond. Op dat moment zullen ook in meerdere plaatsen bijeenkomsten gehouden worden. Nu zijn dat er twee (Brunssum en Kerkrade).

Terugblik

De Provincie Limburg heeft in september 2006 een aantal informatie- en inspraakavonden georganiseerd rond de start van de Tracénota/MER voor Buitenring Parkstad Limburg. Tijdens deze avonden is informatie verstrekt over de alternatieven die worden onderzocht bij het opstellen van de Tracénota/MER. Ook hebben de inwoners van Parkstad de gelegenheid gehad om hun reactie te geven op deze uitgangspunten.

Vervolgens is de Provincie mede namens de regio Parkstad Limburg, de Parkstadgemeenten en de gemeenten Nuth en Schinnen aan de slag gegaan met het uitvoeren van de onderzoeken die nodig zijn om te komen tot een zorgvuldige en voldragen Tracénota/MER. Hiervan zijn inmiddels eerste onderzoeksresultaten gereed.

Vervolg

Naar verwachting zullen Gedeputeerde Staten na overleg met de regio in december van dit jaar het voorlopige voorkeurstracé van de Buitenring Parkstad vaststellen. Kort daarna zal het voorlopige voorkeurstracé samen met de Tracénota/MER (met alle uitgevoerde onderzoeken) voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. Gedurende deze periode kunt u uw formele reactie op de Tracénota/MER en het voorlopig voorkeurstracé geven. Ook zullen in deze periode voor de inwoners van Parkstad de formele inspraakavonden worden georganiseerd. Tijdens deze avonden kunt u uw formele reactie geven op de stukken die ter inzage liggen. Deze inspraakavonden zijn voorlopig gepland in januari 2008. De exacte data en locaties zullen enkele weken voorafgaand aan de inspraakavonden bekend worden gemaakt in de huis-aan-huisbladen en op de website www.buitenring.nl.

Meer informatie kunt u vinden op www.buitenring.nl. Enkele weken na de informatieavonden zullen de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop op deze website worden geplaatst.